Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ruby – nova pjevačka nada na hrvatskom estradnom nebu

Autor: Irena Jurjević

03.01.2009. 23:00
Ruby – nova pjevačka nada na hrvatskom estradnom nebu

Foto: Vedran SITNICA



“Mjesec pokaži” naziv je debitantskog singla nove mlade pjevačke nade Marije Jovanovske, inače umjetničkog imena Ruby, a čiji spot će se kroz tjedan-dva moći vidjeti i na lokalnim televizijskim postajama. Spot je sniman u Gothamu, u prostoru kluba i kina, a u njemu je uz Ruby sudjelovalo devet plesača i jedan dečko koji je glumio Rubynog prijatelja u kojeg je pjevačica potajno zaljubljena. Upravo je to tema Rubyne debitantske pjesme:
– Pjesma naginje pop rocku, vesela je i govori o dečku koji je moj prijatelj, a u kojeg sam zaljubljena. Glazba je vesela i energična i jako sam zadovoljna onim što smo dosad napravili. Naime, spot nije u potpunosti još gotov i imala sam prilike do sada vidjeti samo radni dio. Ipak, do kraja sljedećeg tjedna sve bi trebalo biti gotovo, kazala je Ruby.
Ova 19-godišnja pjevačica u glazbene vode krenula je prije dvije godine i to nastupima na dva makedonska festivala. Jedan joj je tako poslužio za predstavljanje na večeri debitanata, dok se s drugog vratila s nagradom za najboljeg debitanta. S pjevanjem je, kaže, počela sasvim slučajno i to kada ju je u Makedoniji zamijetila jedna gospođa te je povezala s nekim ljudima te festivalima. U Makedoniji je Ruby živjela do svoje dvanaeste godine, nakon čega se sa svojim ocem preselila u Zadar.
– Cilj mi je samo pjevati. Neovisno gdje sam. Iako, bilo bi mi drago da i ovdje uspijem nešto napraviti budući da mi je Zadar novi dom, zaključuje Ruby.
Spot za pjesmu “Mjesec pokaži” snimio je Marko Lokas, a kojem to inače nije prvo iskustvo, budući da iza sebe ima već snimljene spotove za Zorana Jelenkovića. “Cover” CD-a napravio je Ivan Sikirić uz fotografije Vedrana Sitnice, dok je za ‘styling’ bila zadužena Marina Milković s modnim salonom Brezovac.