Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U staroj pošti dobili Hitnu pomoć

Autor: Velimir Brkić

03.01.2013. 23:00
U staroj pošti dobili Hitnu pomoć

Foto: Velimir BRKIĆ



U novoj ispostavi Hitne pomoći zaposleno je 13 novih djelatnika, od kojih je sedam s područja Općine Poličnik
U sklopu obilježavanja Dana obrane u u centru Poličnika otvorena je stalna Ispostava hitne medicine. Općina Poličnik je za potrebe ispostave Zavodu za hitnu medicinu bez ikakve naknade na korištenje ustupila prostor dosadašnje pošte, koja je preseljena u novu školsku dvoranu, a osigurala je i sredstva za njegovu rekonstrukciju.
– Nova ispostava hitne službe nalazi se u zgradi stare pošte, zahvaljujući načelniku Davoru Lončaru koji je prepoznao važnost iznimno teške i odgovorne djelatnosti hitne medicinske službe na tom području te u kratkom vremenu osigurao prostor za ispostavu, naglasila je Davorka Krnčević, ravnateljica Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Zadarske županije.
Troškovi uređenja trošne zgrade pošte iznosili su 220.000 kuna koje je osigurala Općina Poličnik, dok je komunalno poduzeće odradilo radove u iznosu od 30-ak tisuća kuna. Financijska sredstva za opremanje ispostave u iznosu od 50.000 kuna osigurala je Zadarska županija.
U novoj ispostavi Hitne pomoći zaposleno je 13 novih djelatnika ekipiranih u tri T1 tima (s liječnikom specijalistom) i dva T2 tima (medicinska sestra i medicinski tehničar). Od 13 novih radnih mjesta sedam je s područja Poličnika, istaknuo je načelnik Lončar.
Godinu dana od njegova utemeljenja Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije dobio je čak osam novih ispostava – Biograd na Moru, Gračac, Benkovac, Starigrad Paklenica, Pag, Nin, Poličnik i Kali koja će se službeno otvoriti nakon blagdana Tri kralja.
Župnik don Zvonimir Čorić blagoslovio je moderno postrojenje i nova kola Hitne pomoći.