Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Istekao ugovor umirovljenim liječnicima Mišlovu, Miliću i Biliću

03.01.2017. 23:00
Istekao ugovor umirovljenim liječnicima Mišlovu, Miliću i Biliću


Kronični, pa sad u posljednje vrijeme i alarmantni nedostatak liječnika u cijeloj Hrvatskoj nije zaobišao ni Zadar, odnosno zadarsku Opću bolnicu, a da stvar bude gora krajem prošle godine prestao je i ugovorni radni odnos umirovljenim specijalistima dr. Damiru Mišlovu, dr. Nikši Miliću i dr. Borisu Biliću koji su pomagali “uskačući” svojim kolegama.
Oni su radili na četiri sata na odjelima neurologije, ginekologije i radiologije, a hoće li i dalje nastaviti s radom, ovisit će o potrebama odjela, koje odobrava ravnatelj dr. Željko Čulina, a onda na kraju, Ministarstvo zdravlja daje konačnu suglasnost.
– Istina je da sam krajem godine dobio Rješenje o raskidu ugovora. Što se mene osobno tiče, moram iskreno reći kako sam pomalo već zasićen i umoran jer radim cijeli svoj radni vijek, a opet s druge strane volio bih pomoći svojim kolegama i naravno, najviše pacijentima dok me glava još služi i dok mogu. Tako da ako bude trebalo, odnosno ako to Bolnica bude tražila i resorno Ministarstvo odobri – nastavit ću raditi i dalje. Povremeno sam pomagao i svojoj kolegici u gospićkoj bolnici kada sam imao slobodnog vremena da se i ona može malo odmoriti – rekao je poznati zadarski neurolog dr. Damir Mišlov. Dodao je kako na Odjelu neurologije zadarske Opće bolnice ima trenutačno osam liječnika, a dvoje je na specijalizaciji. Mišljenja je kako bi bilo idealno da Odjel ima između deset i 12 neurologa s obzirom na obim posla.
– Kada bi Odjel raspolagao s tolikim brojem liječnika puno kvalitetnije i bolje bi se mogao rasporediti posao i noćna dežurstva. Samim tim i liječnici bi mogli još bolje raditi svoj posao – zaključio je ugledni zadarski liječnik.
Što se tiče Odjela ginekologije, voditelj tog Odjela dr. Branko Dukić već je najavio kako će tražiti da njegov kolega dr. Nikša Milić nastavi s radom jer i dvoje specijalizanata odlazi u inozemstvo, a i na Odjelu radiologije su uvijek gužve i poduže liste čekanja.
Kako saznajemo, Ugovor o radu ima i umirovljeni pedijatar dr. Krešimir Baraka te dr. Vajda Belić, specijalistica nuklearne medicine. Oni također, pomažu svojim kolegama.