Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Izborit ćemo još jednu A1 sezonu

Autor: Andrija Prović

03.02.2010. 23:00
Izborit ćemo još jednu A1 sezonu

Foto: Filip BRALA



Dosadašnji skor daje nam za pravo nadati se još jednoj prvoligaškoj sezoni – zaključila je Erslan
Od 10. kola i utakmice sa Croatijom, ŽKK Zadar dobio je novu kapetanicu. Budući da Sanja Rogošić nema zapaženiju ulogu na parketu ta čast i obveza sada je pripala Antoniji Erslan. Iako još nije napunila 22 godine, mlada krilna igračica jedini je “starosjedilac” u Mazijinoj ekipi. Kao dio sjajne generacije, Antonia je 2004. sudjelovala u osvajanju kadetskog prvenstva Hrvatske, a dvije godine kasnije, sa Zadrom je izborila i ulazak u A1 ligu. Od tada pa do danas, Zadar će napustiti 10 igračica, dok bijelo-plavi dres nosi još samo Antonia Erslan. Iako u posljednjim utakmicama uz njeno ime ne piše velik broj postignutih koševa, obrambeni učinak zadarske desetke, kao i inače, nije izostao. Posljednju, sedmu ovosezonsku pobjedu, košarkašice Zadra ostvarile su proteklog vikenda u srazu s Agramom.
– Nakon čudnih sudačkih odluka, već do poluvremena utakmice s Agramom zaradila sam četiri osobne pa se u nastavku i nisam pretjerano naigrala. No, najvažnije je da smo ostvarile novu pobjedu i prekinule negativan niz.
– Krenuo nas je šut. Nadam se da će tako biti i u dva preostala kola – kaže Erslan.
Do kraja prve faze natjecanja Zadar očekuju još dva ispita. Do posljednjeg (14.) kola koje igraju kod kuće s Biska Pulom, košarkašice sa Višnjika ovaj vikend idu na teško gostovanje u Split. U jednoj od svojih najboljih ovosezonskih utakmica, “bijelo-plave” su u šestom kolu uvjerljivo slavile (78:60) nad gošćama iz grada pod Marjanom, a upravo je Antonia Erslan, zaustavivši opasnu Grgin, odradila najveći dio posla.
– Nadam se da ćemo ponoviti igru s Višnjika i još jednom slaviti. Naše izdanje iz posljednje utakmice sa Agramom te pobjeda nad Splitom u šestom kolu daje nam razloga za optimizam, no sigurno će biti teško. Grgin je i dalje u njihovom sastavu, a Split će nakon dva uzastopna poraza učiniti sve da ne uđe u crnu seriju – mišljenja je Erslan.
Ako pobjede u predstojećoj utakmici, Erslan i društvo sigurno će se još jednom prisjetiti 11. kola i poraza od Požege. Naime, tada su osim izgubljenih bodova, ostale i bez prilike za ući u Ligu za prvaka.
– Još uvijek vrtimo film iz te utakmice. Da smo uspjele izvući pobjedu, uz trijumf nad Splitom i Pulom ušle bi u Ligu za prvaka. Šteta, no sada idemo u Ligu za ostanak. To je naša realnost, međutim, smatram da ćemo u njoj ostvariti dobar rezultat, odnosno da nećemo doći u poziciju da moramo igrati kvalifikacijski susret za ostanak u A1 ligi. Dosadašnji skor daje nam za pravo nadati se još jednoj prvoligaškoj sezoni – zaključila je Antonija Erslan.


Košarka i studij


Uz košarku, Antonija Erslan istovremeno i studira. Trenutačno je na trećoj godini studija Razredne nastave, a kako kaže, pauze između treninga i predavanja koristi za učenje.