Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Optuženu će na sud privesti policija, a odvjetnik će platiti kaznu?

Autor: Minja Gugić

03.02.2010. 23:00
Optuženu će na sud privesti policija, a odvjetnik će platiti kaznu?


Predsjednik Sudskog vijeća bio je prisiljen odgoditi glavnu raspravu jer uredno pozvane osobe nisu došle na sud, a svoj izostanak nisu ničim opravdale
Zbog nedolaska četvrtooptužene Milene Gvardiol, ali i poznatog zadarskog odvjetnika Slavena Dmitrovića kojem je Sudsko vijeće, kojim predsjeda Boris Babić, zaprijetilo novčanom kaznom “zbog neodazivanja sudu” jer je trebao svjedočiti, odgođen nastavak glavne rasprave u suđenju protiv Branimira Ivasa, Tihomila Nezirovića, Olivera Jovića i Milene Gvardiol.
Što se pak, nje tiče, sudac Babić je pojasnio kako ni ona svoj nedolazak na sud nije ničim opravdala te ukoliko to ne učini, moglo bi joj se dogoditi da ju na sljedeću raspravu privedu policajci. A, dvojica policajaca Odjela krim policije PU zadarske koji su trebali svjedočiti, jučer su se uredno pojavili na sudu.
Na prošlom je suđenju podsjećamo, progovorio Oliver Jović bivši vlasnik radio postaje Donat FM i bivši suvlasnik i direktor Zadarfesta koji je gotovo više od dva sata iznosio svoju obranu.
On se, naime, prema navodima optužnice, uz Branimira Ivasa koji je u pritvoru te Tihomila Nezirovića tereti za preprodaju heroina i metadona u vremenskom razdoblju od ožujka do prosinca 2008. godine, dok se Milenu Gvardiol, kao četvrtooptuženu u ovom postupku, tereti za posjedovanje heroina i metadona. Ivasu se na teret stavlja da je u više navrata heroin prodavao Joviću, a ovaj potom Neziroviću koji je heroin i svoje doze metadonske terapije dalje prodavao Mileni Gvardiol.
Kako stoji u optužnici zadarskog tužiteljstva, radilo se o 0,35 grama heroina, jednoj dozi metadona pomiješanog s Cedevitom i smrvljenom metadonu u količini od 2,42 grama koje je Nezirović sakrio uz paket mlijeka, a kasnijim pretresom njegova stana, kao i stanova koje su koristili Ivas i Jović, pronađene su im precizne vage i manje količine heroina.
Sljedeća je rasprava zakazana za idući tjedan kada bi se u sudnici Županijskog suda u Zadru trebali pojaviti svi oni koji su i na jučerašnje suđenje bili uredno pozvani.