Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Rukomet se igra 60 minuta

Autor: Andrija Prović

03.02.2010. 23:00
Rukomet se igra 60 minuta

Foto: Sebastian GOVORČIN



Minimalnom pobjedom (26:25) nad Kaštelima, rukometaši Zadar Slada u utorak su u Mocirama odradili treću pripremnu utakmicu. Bio je ovo jedan od njihovih posljednjih ispita u sklopu priprema za proljetni dio prvenstva, a nakon dva remija (protiv Splita i Senja), igrači Roka Paleke savladali su trenutačno osmu momčad Dukat prve lige. Iako pogled na konačan ishod asocira na neizvjestan dvoboj, rukometaši iz Mocira većim su dijelom kontrolirali rezultat te u tri navrata vodili i s devet golova razlike, međutim, u posljednjih 15 minuta njihova se igra raspala što su gosti znali iskoristiti približivši se na samo gol minusa.
Nakon početnih 0:1, odnosno 2:3 u šestoj minuti, Zadar postepeno preuzima inicijativu. Lob Buovca iz polukontre, a potom i dvije atraktivne obrane Balenta govore o dobrom izdanju domaćih koji će do sredine prvog dijela stvoriti prednost od četiri gola (8:4). Zadar se brani 3-2-1 zonom s Bašićem na prednjem koji će uz pravovremene izlaske u defanzivnom dijelu raditi i čestu pomutnju ispred protivničkog gola. Nekoliko lakih golova iz polukontri i kontri podsjetit će na dobre Sladove predstave iz jesenskog dijela prvenstva, a Zadrani polako povećavaju prednost.
Koprodukcija Humbolt – Vučković zaslužna je za 15:10 u 29. minuti, a do odlaska na odmor, gostujući vratar Bosnić loptu će iz mreže vaditi još dva puta. Nakon polovice igre semafor je pokazivao 17:10.
U nastavak se ulazi s dva uzastopna gola Zadrana. “Suhi list” raspoloženog Vučkovića dovodi Slad do najveće prednosti od devet golova. Prednost se održava i u narednim minutama (20:11, 21:12), no domaći od tada sve više traže individualna rješenja i sve više griješe u napadu. Nekoliko lopti “u bunar” i nerealizirani ziceri dali su priliku Kaštelima da se vrate u utakmicu. Prednost Zadra topi se na pet golova u 55., odnosno samo dva gola u pretposljednjoj minuti. Nakon vodstva 26:18, usnula domaća momčad u završnici utakmice neće zabiti niti jedan, dok će Kaštelani sa sedam uzastopnih golova stići na konačnih 26:25.
– Dobro smo igrali veći dio utakmice i ostvarili dobar rezultat, no uslijedio je neobjašnjiv pad. Na kraju smo imali previše tehničkih grešaka i nerealiziranih prilika. S obzirom da se bliži početak prvenstva, ovaj susret nam treba poslužiti kao upozorenje – kaže Frane Kardum, pomoćni trener Zadar Slada.


ZADAR SLAD26 (17) – KAŠTELA ADRIACHEM25 (10)


ZADAR – Dvorana Mocire. Gledatelja: 50. Suci: Čubrić i Dujić (oba Zadar).
ZADAR SLAD: Balent (15+1), Cota (2), Svorcina, Vučković 6, Jerak 1, Buovac 7 (3), Peša 4, Vidović, Brkljača 1, Marinović, Torbarina, Humbolt 1, Markić 2, Bašić 4. Trener: Roko Paleka.
KAŠTELA ADRIACHEM: Bosnić (13), Družijanić, D. Bujas 2, Trivić, Ševo 3, Topić 4, Dražić 4, Pavić 1, M. Bujas 3 (2), Jureškin 1, Nenadić 3, Babić 4. Trener: Ante Jureškin.
Sedmerci: Zadar Slad 3 (3); Kaštela Adriachem 5 (6).
Isključenja: Zadar Slad 8 minuta, Kaštela Adriachem -.




 


Protiv Kaštela bez novih igrača


U prijateljskom ogledu s Kaštelima nije nastupilo niti jedno od četiri Sladova pojačanja. Zbog fakultetskih obveza Ivan Mijolović je ostao u Zagrebu, Damir Samardžija je bio na klupi, no nije ulazio u igru, Marko Vidović zbog ozljede leđa također nije upisao minutažu, dok će Luka Miletić zbog puknuća nosne kosti pauzirati još 20-ak dana.