Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Lažnim novčanicama platio telad

03.02.2011. 23:00
Lažnim novčanicama platio telad


U srijedu u jutarnjim satima, 50-godišnjak iz Žegara je obrovačkim policajcima prijavio kako je u kolovozu prošle godine nepoznatom muškarcu prodao dva teleta za iznos od tisuću i 200 eura te da je tek prije dva dana primijetio da mu je nepoznati muškarac platio s dvije lažne novčanice od po 500 eura. Novčanice je predao policiji i prevaranta kazneno prijavio. Policajci mu sada pokušavaju ući u trag.
“Odnio” mu kupaonicu
Tijekom protekla tri mjeseca u mjestu Biljane Gornje nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka i ukrao dio inventara kupaonice. Vlasniku kuće pričinjena je materijalna šteta u iznosu od oko pet tisuća kuna. Protiv nepoznatog slijedi kaznena prijava.
A, tijekom proteklog tjedna u Petrčanima, s obiteljske kuće u vlasništvu 62-godišnjaka demontirani su i ukradeni bakreni oluci u dužini od 16 metara. Vlasniku kuće pričinjena je šteta u iznosu od oko šest tisuća kuna.
Uhvaćen s kokainom
Zadarski su policajci okončali kriminalističko istraživanje nad 38-godišnjakom iz Zadra koji je uhvaćen na Voštarnici s oko 2,1 grama opojne droge „kokain”. Droga mu je oduzeta, a nakon provedenog kriminalističkog istraživanja protiv njega je podnesena kaznena prijava.
Pobjegao vlasnik čiji je pas ugrizao djevojku
Policijski službenici Druge policijske postaje u Zadru dovršili su kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom iz Zadra čiji je pas pasmine njemački ovčar u nedjelju u večernjim satima u Ulici Junija Palmotića u Zadru napao i za ruku ugrizao 18-godišnjakinju. Riječ je o lakšim ozljedama na podlaktici. Nakon napada psa vlasnik, koji ga je vodio bez povodca i zaštitne košare, je jednostavno odšetao bez da je djevojci pružio pomoć i dao joj podatke o cijepljenju psa. Međutim, nakon nekog vremena vlasnik je pronađen te je protiv njega podnesen optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj – držanja životinje bez nadzora.
Policijska akcija – “Brzina”
Kako su i najavili, policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom utorka na području županije proveli preventivno-represivnu akciju “BRZINA”, a 145 vozača je sankcionirano. Zbog nepropisne brzine prekršajno je prijavljeno 110 vozača, devet je vozača prijavljeno jer su vozili s registracijom koja je istekla i bez osiguranja automobila i dvojica vozača su uhvaćena bez položenog vozačkog ispita. Uhvaćena su i dvojica koja su prošla kroz crveno svjetlo na semaforu.
Najveća utvrđena nedozvoljena brzina vožnje bila je na auto cesti A1. Vozač je jurio 195 km/h.