Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Mještani Radovina grade boćalište

03.02.2012. 23:00
Mještani Radovina grade boćalište


Radovi na boćalištu bit će privedeni kraju do sredine veljače, dok se uređenje dječjih sadržaja planira okončati do sredine ožujka


Vrijedni i poduzetni stanovnici zaseoka Krmčina u mjestu Radovinu u općini Ražanac ovih su dana unatoč zimskoj hladnoći krenuli s realizacijom davno zacrtane ideje o izgradnji boćališta te zabavnog Dječjeg parka.
Boćalište je prvi korak u osnivanju vlastitog Boćarskog kluba, dok će u parku najmlađi imati na raspolaganju ljuljačke, tobogane, konjiće i ostale sadržaje. Objekti su počeli nicati na oko 500 metara četvornih društvenog zemljišta uz samu mjesnu prometnicu. Organizaciju oko realizacije projekata, kao i brigu o planiranoj izgradnji, na sebe je preuzeo nedavno osnovani Odbor mještana, na čijem se čelu nalazi Predrag Dušević, inače predsjednik Općinskog vijeća Ražanac, a u svemu pa i u radu na terenu najviše mu pomažu sumještani Ante Dušević, Ivan Žeželj, Luzarijo Dundović, Ive Gračić, Denis Žeželj, Mladen Žeželj, Marin Žeželj, Nikola Dundović, Kristijan Žeželj i Ante Dušević Junior.
 – Zahvaljujem sumještanima na financijskoj potpori i na neposrednom sudjelovanju u ovoj akciji, kao i načelniku Dragutinu Miočiću i njegovim suradnicima koji su nam za izgradnju boćališta osigurali građevinski materijal, betonske blokove. Ako nas vrijeme posluži radovi na boćalištu bit će privedeni kraju do sredine veljače, dok se uređenje dječjih sadržaja planira okončati do sredine ožujka. Prostor je već osvijetljen javnom rasvjetom a u konačnici čitavog ćemo ga hortikulturno urediti, kaže Predrag Dušević.
U Radovinu se grade i drugi objekti, nogostup, kameni ogradni zid oko župne kuće u čemu najveći obol daju mještani Milan Mićo Rudela i Rade Uzelac, rekonstruira se cesta do zaseoka Marasovići te je stavljen u funkciju priključak vode sa odgovarajućim hidrantom za zgradu Osnovne škole.
– Pred nama su dva iznimno važna projekta, priključak kućanstava na pitku vodu te rekonstrukcija i obnova derutne građevine u centru mjesta. Općina je za izradu projektno-tehničke dokumentacije te za početne poslove za obnovu navedenog objekta, u kojem je svojevremeno bila smještena prodavaonica bivše PZ “Budućnost” iz Zemunika Donjeg, osigurala 130.000 kuna, a u njega će se kada bude obnovljen smjestiti Ured Mjesnog odbora i mjesna ambulanta, kaže Dušević.