Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

I knjižare na meti lopova

Autor: Suzana Bandić

03.02.2013. 23:00
I knjižare na meti lopova

Foto: Marin GOSPIĆ



Provaljene trgovine u Briševu i Poličniku
Policiji još uvijek nepoznati provalnik je pod okriljem noći s petka na subotu provalio u trgovine mješovitom robom u Poličniku i Briševu. Iz trgovine u Poličniku lopov je odnio razne cigarete vrijedne nekoliko tisuća kuna, a iz trgovine u Briševu osim cigareta ukrao je još i razne druge artikle i dnevni utržak pričinivši vlasniku trgovine materijalnu štetu od nekoliko tisuća kuna. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava.
Nepoznati kradljivac odnio aluminijska vrata
Muškarac (47) iz Sabunika policiji je prijavio krađu aluminijskih vrata vrijednosti nekoliko tisuća kuna koja mu je još uvijek nepoznati lopov skinuo i odnio tijekom noći sa subote na nedjelju. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava.
Lopov ukrao valjak za usitnjavanje kamena
Desetak tisuća kuna vrijedan stroj-valjak za usitnjavanje kamena ukrao je nepoznati lopov iz podruma kuće u vlasništvu 62-godišnjaka iz Bukovića. Protiv nepoznatog počinitelja državnom odvjetništvu je podnesena kaznena prijava.
Vojna policija uhvatila na djelu kradljivce telefonskog kabela
U neposrednoj blizini vojne baze “Rudolf Perišin” u Zemuniku Donjem vojni policajci su u nedjelju oko 13.00 sati u krađi telefonskog kabela zatekli dvojicu muškaraca.
– Dvojica muškaraca u dobi od 56 i 23 godine zatečeni su u krađi telefonskog kabela u vlasništvu MORH-a. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su oni u posljednjih mjesec dana s iste lokacije ukrali oko 1.300 metara telefonskog kabela – izvijestili su iz PU zadarske navodeći kako je materijalna šteta koju su kradljivci pričinili MORH-u procijenjena na više tisuća kuna.
Protiv kradljivaca slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Dvojica muškaraca ukrala tri pente
Policijski službenici Policijske postaje Pag proveli su kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i nad 38-godišnjakom te utvrdili da su oni u novogodišnjoj noći s tri čamca na vezu u mjesnoj lučici u Vlašićima skinuli i odnijeli izvanbrodske motore. Protiv obojice policija je državnom odvjetništvu podnijela posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave od prije nekoliko dana.
Lopov iz sefa odnio novac
Tijekom noći sa subote na nedjelju nepoznati je kradljivac provalio u trgovinu u Turnju odakle je ukrao još neutvrđenu količinu raznih cigareta i dugih proizvoda, ali i manji novčani iznos iz metalnog sefa. Materijalna šteta će se utvrditi naknadno. Protiv nepoznatog počinitelja podnesena je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.
Trojica maloljetnika opljačkala knjižaru
U subotu oko 18.10 sati policija je dobila dojavu o provali u knjižaru u samom centru grada na Poluotoku u Ulici Knezova Šubića Bribirskih. Do dolaska policije lopov je uspio pobjeći odnijevši sa sobom manji novčani iznos i neutvrđenu količinu cigareta. No nešto kasnije policajci su zaustavili dva 16-godišnjaka i jednog 15-godišnjaka kojima je nakon provedenog kriminalističkog istraživanja dokazano da su upravo oni provalili u knjižaru.
– Protiv njih je proslijeđeno opće posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu – izvijestili su iz PU zadarske.