Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Paški kauboji slavili uz pobjedničku kriglu

Autor: Velimir Brkić

03.02.2013. 23:00
Paški kauboji slavili uz pobjedničku kriglu


Sudjelovale su i ekipe Debeljaka, Tribunja, Murtera i Nina, svaka ekipa prenijela je pozitivnu energiju na cijeli događaj. Maškarano ludilo je definitivno krenulo


Maškarana ekipa Paga pobjednik je trećih po redu Karnevalskih igara održanih u organizaciji grada Paga i agencije Adria events. Centar Paga u prostoru II. Magazina u subotu je postao centar maškaranih susreta, natjecale su se najbolje ekipe Jadrana.
Prve dvije godine domaćin je bila Rijeka. Pag je nakon spektakularne ljetne završnice megapopularnih Jadranskih igara, u mjesecu maškara i ljubavi, u sklopu stoljetnog Paškog karnevala postao poprištem i završnice spektakularnih Karnevalskih igara.
Obučeni u češke turiste
Dimnjačari, kauboji, gusari, dvorske lude, medicinari, češki turisti te mnogobrojne maske iznenađenja doprinijeli su pravom maškaranom ludilu.
Češki turisti – Vlahov Breg, Matulji snalazili su se na godišnjem odmoru uz paštetu i kruh. Solinjani, aktualni međunarodni i hrvatski pobjednici Jadranskih igara itekako su pokazali kako su u punoj formi i okitili se broncom s ukupno 51 bodom. Ekipa Primoštena, prošlogodišnji viceprvaci Karnevalskih igara te pobjednici Jadranskih igara, pokazali su da ni ove godine s njima nema šale te i ponijeli kući srebro s ukupno osvojena 53 boda. Gumb dimnjačara očito im je donio sreću.
Kauboji, ekipa Paga, su jasno dali do znanja tko je domaćin i šef ovih igara te postali ovogodišnji pobjednici Karnevalskih igara s ukupno 62 boda. Kapetan Bisero je rekao da samo složan tim i pozitivna energija mogu dovesti do pobjede te da će uz kriglu pobjedničku nastaviti dalje vježbati.
Sudjelovale su i ekipe Debeljaka, Tribunja, Murtera i Nina, svaka ekipa prenijela je pozitivnu energiju na cijeli događaj. Maškarano ludilo je definitivno krenulo.
Miss karnevala
Miss karnevala, kao novitet ove godine, dodatno su zapaprile djevojke koje su se borile u plesu i uzdrmale publiku na noge te tročlanom žiriju u sastavu dr. Boba, Sanjina i malog Ive nije bilo lako odabrati najbolju. Međutim, presudno je bilo guljenje krumpira. Najsvestranija je bila Primoštenka Erika Stanova i druga pratilja Antonela iz Paških podlanica.
Za pobjednički kriglu ekipe su se borile u igrama drvosječa, skakanje u vrećama, nošenju kašeta, držanju krigle te potezanju konopa. Šaroliki program u duhu maškara i program za osnovnoškolce, izbor za miss te bogata maškarana atmosfera uz veliku feštu grupe Maestral donijela je puno smijeha, zabave, iznenađenja i borbenosti.
Program je započeo Mini karnevalskim igrama gdje su se borile ekipe: Vukovi na mjesečini, Cure i dečki na zadatku, Paški heroji i Maškarneval. Razdragane male maškare bile su prepune natjecateljskog duha te su obećali da sljedeće godine dolaze u još većem broju.