Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Turanjci darovali 11 doza krvi

Autor: Velimir Brkić

03.02.2013. 23:00
Turanjci darovali 11 doza krvi

Foto: Velimir BRKIĆ



U sklopu svojih redovitih aktivnosti biogradsko Gradsko društvo Crvenog križa provelo je u Turnju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Ovo je prva ovogodišnja akcija koja je već tradicionalno održana u prostorijama mjesnog ureda. Akciji se odazvalo 14 darivatelja, koji su spremnošću za pomoć nepoznatim osobama iskazali dobrotu i humanost. Za potrebe Opće bolnice Zadar – Odjela za transfuziju i Specijalne bolnice te Specijalne bolnice za ortopediju Biograd na Moru prikupljeno je 11 doza krvi.
– Naš je zadatak da u idućem razdoblju znatno pojačamo svoje aktivnosti koje će rezultirati što većim brojem novih dragovoljnih davatelja krvi. Davanje krvi nije štetno i može je darivati svaki čovjek dobrog općeg zdravstvenog stanja od 18 do 65 godina, rekao je Romano Budanović, predsjednik Aktiva DDK Turanj.
Krv su dali: Romano Budanović, Nenad Bezinović, Anđelko Bolić, Frane Mandić, Sovjetka Pedisić, Ante Vidas, Ankica Žunić, Ivan Matković, Dario Colić, Jadranka Rogić i Vlasta Brčić.
– Potrebno je dodatno animirati nove, ali i ‘stare’ dobrovoljne darivatelje koji su dosad u Turnju ili negdje drugdje darivali krv, poručio je Budanović.
Prema posljednjem popisu stanovništva u Turnju živi 1.207 stanovnika, 625 žena i 582 muškarca.
– Želja nam je da u lipnju, na drugoj ovogodišnjoj akciji, prikupimo barem dvostruki broj doza krvi. Turanj to može, Turanj to hoće, ustvrdio je Budanović.