Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

“Kerempuh”, mladi zadarski glazbenici, Intrade…

03.02.2014. 23:00
“Kerempuh”, mladi zadarski glazbenici, Intrade…


Tijekom veljače u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar održat će se jedanaest raznovrsnih programa.
U dramskoj pretplati u Velikoj dvorani HNK igrat će dvije predstave – 10. veljače, iznimno s početkom u 19.30 sati – slijedi gostovanje komedija Satiričkog kazališta Kerempuh, “Ne igraj na Engleze” s Tarikom Filipovićem, Borkom Perićem i Hrvojem Kečkešem. Režiju potpisuju Vinko Brešan i Željka Udovičić. Sljedeća predstava je 24. veljače s početkom 20 sati – drama “Krajolik pod okružjem” Gradskog kazališta Sisak u kojoj igraju Amar Bukvić, Filip Juričić, Ivana Legati i Ivan Glowatzky, a režiju potpisuje Aida Bukvić.
Marta Musap 10. veljače
Koncertna pretplata donosi adaptaciju opere Francisa Poulenca, Ljudski glas (La voix humaine) 20. veljače u Velikoj dvorani HNK s početkom u 20 sati. Operu će izvesti umjetnici iz Portugala – Filipa La – sopran i Francisco Monteiro – klavir, u režiji Marija Souse, čije je gostovanje potpomogla Portugalska ambasada u Zagrebu.
U ciklusu “Mladi zadarski glazbenici”, Zadrani će imati priliku poslušati i podržati sopranisticu koja je nedavno diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Martu Musap. Ona će nastupiti u Svečanoj dvorani Sveučilišta 10. veljače s početkom u 20 sati uz klavirsku pratnju Darijana Ivezića.
U istoj dvorani Zadarski komorni orkestar održat je još jedan koncert u svojoj sezoni. Orkestrom će 24. veljače s početkom u 20 sati ravnati njihov šef, dirigent Ivan Repušić, a gostujući solisti bit će Domagoj Pavlović na klarinetu, Žarko Perišić na fagotu i Diana Grubišić Ćiković na harfia.
U Hrvatskom narodnom kazalištu svoj program održat će i Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara 06. veljače s početkom u 19 i 30 h. Humanitarna akcija za osobe s invaliditetom pod nazivom “Osjetimo ih srcem” donosi koncert na kojem će nastupiti Ivana i Marija Husar, HGPD Zoranić, klape Intrade i Niko, Nela Šarić, ansambl Magnificat, glumačka sekcija udruge…
Tri izvedbe će 13. veljače i to u 11, 17 i 19 sati u HNK Zadar prirediti Zadarski plesni ansambl. Ponovit će atraktivnu dramsko – plesnu predstavu prilagođenu osnovnoškolskom i vrtićkom uzrastu, Plesna haljina gospodina Z. Maslačka, u režiji i koreografiji Sanje Petrovski.
“Ja, mahaluša”
Na dan zaljubljenih, 14. veljače u HNK će s početkom u 20 sati igrati cabaret “Ja, Mahaluša”, takozvani bosanski seks i grad, najveći bosanski kazališni hit u 2012. Filter Sarajeva i Kamernog teatra 55 u kojemu glavnu ulogu tumači Nela Đenisijević, u režiji Mirelea Trepanić.
Klapa Intrade će 25. veljače u HNK s početkom u 20 sati pjevati za Koncertnu dvoranu u Kneževoj palači, na humanitarnom koncertu u organizaciji Lions kluba Zadar, a udruga Zalet, dan kasnije, 26. veljače u 18 sati predstavit će plesno – scensku igru Najljepše mjesto na svijetu u koreografiji Ive Burčul, Ane Burčul Bukva i Suzan Đerđa.
Posljednji program u HNK Zadar u veljači održat će se 27. veljače s početkom u 20 sati, kada će Zadrane ponovno nasmijati legendarni Željko Pervan sa svojom stand – up komedijom “Na rubu Europe”.
 
— Slika
Umjetnici iz Portugala Filipa La i Francisco Monteiro nastupaju 20. veljače