Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Otok Vir postat će sveučilišni centar, a nema ni osmogodišnju školu?!

03.02.2014. 23:00
Otok Vir postat će sveučilišni centar, a nema ni osmogodišnju školu?!


U namjeri da još bolje upoznaju svoje članove i simpatizere te stanovnike otoka Vira sa aktivnostima vezanim uz rad Općinskog vijeća te da kroz rasprave u navedenom općinskom zakonodavnom tijelu artikuliraju njihove zahtjeve, prijedloge i primjedbe, virska Udruga za kvalitetu življenja i razvoj ¨Vir bez podjela¨ upriličila je građansku tribinu.
Pozivu se odazvalo nešto više od stotinjak građana, a o aktualnim temama govorili su vijećnici spomenute udruge u Općinskom vijeću u prvom redu Marko Vučetić te Igor Vučetić, Miljenko Radović i Ante Šarić. Inače riječ je o oporbenoj četvorki, a sam Marko Vučetić bio je oponent i protukandidat na posljednjim lokalnim izborima općinskom načelniku Kristijanu Kapoviću.
Otvarajući skup Marko Vučetić je kazao kako njih četvorica vijećnika nemaju mogućnost primanja građana u Općinskoj vijećnici pa da su zbog toga prisiljeni prići ovakvom načinu komuniciranja.
– Poštovani građani, ovim kao i svim našim narednim susretima želimo učiniti to da Vir postane mjesto ugodnog življenja na kojemu će zaživjeti ideal politike, a to znači da politika bude prostor slobode. Nažalost, svakodnevno smo svjedoci da to nije tako. Mi smo stoga odlučili promijeniti takvo stanje, a promijenit ćemo ga prvenstveno djelovanjem, okupljanjem i dizanjem naše misli na jednu višu razinu i pokazati da se ne mirimo samo sa onim što uočavamo kao nepravilnosti nego da i razvijamo načine u kojima ćemo te nepravilnosti moći promijeniti. Mi, vaši predstavnici u Općinskom vijeću kao i naša udruga u cjelini ne želimo vam davati olaka obećanja poput trenutne općinske vlasti koja je odlučila krenuti u pohode po Austriji, Češkoj i Sloveniji te se prikazuje u formi satire bilo da se radi da će našu djecu vrlo skoro Slovenci podučavati jedriličarskim vještinama i da će nam ustupiti četiri jedrilice i svoje moreplovačko znanje već ovog ljeta. To su kao što smo svi ovdje svjedoci prije koji dan u vrijeme posjeta Sloveniji dogovorili predstavnici naše Općine i predstavnici Vir turizma sa njihovim slovenskim domaćinima. Druga forma satire ogleda se u medijskim napisima u kojima opet sudjeluju čelnici ove Općine kako će otok Vir najdalje do 2016. godine postati sveučilišni centar, rekao je u uvodu Vučetić dodajući kako bi im bilo pametnije da umjesto što šire dezinformacije, zasuču rukave i da se pobrinu da Vir dobije osmogodišnju školu.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU