Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Aramis: Ja neću napraviti korak natrag!

03.02.2017. 23:00
Aramis: Ja neću napraviti korak natrag!


Ruku na srce, nije bilo realno očekivati da će Zadar napraviti ‘nešto’ u Zagrebu s Cibonom. Više je čimbenika koji su uvjetovali (još) jedan poraz i taj poraz sam po sebi, jednako koliko je očekivan, skoro da je nebitan u cijeloj (dugoj i slojevitoj) priči oko kluba/tvrtke i prve momčadi kao jedne od sastavnica subjekta s imenom KK Zadar s. d. d.
– Već sam rekao da smo igrali sa suženim rosterom i da je to bila otegotna okolnost, ali nikako ne smije biti nešto kao isprika ili slično. Imao sam i prije nekih spoznaja o ovoj selekciji, a na utakmici s Cibonom sam dobio potvrde o tim spoznajama – kaže Aramis Naglić, trener koji je momčad preuzeo u utorak.
Otvoren kao i kad je bio igrač, iskren do boli.
– Momčad nije jedinstvena i u njoj ima puno negative. Sigurno je da nije ni fizički ni mentalno na razini na kakvoj bi sad, usred sezone, po logici stvari trebala biti.
Nije često da momčad prvi trening poslije utakmice ima ‘noć poslije’, ali tako je bilo jučer u Višnjiku.
– Ne želim izgubiti niti jednu sekundu, svaka je dragocjena. Idemo na parket i poslije ćemo gledati i analizirati snimke. Ovdje sam se došao boriti i borit ću se svim mogućim sredstvima da bismo napravili pozitivne pomake.
Aramis je nedvosmislen.
– Ja neću napraviti korak natrag!
U utakmici s Cibonom, dodaje, vidjelo se kako je u momčadi podosta ‘pojedinačnih filmova’.
– Mene najviše zabrinjava taj mentalni odnos. OK, nismo bili kompletni, ali to ni slučajno ne smije biti ni uzrok ni povod neodgovarajućeg pristupa. Zabrinut sam, ne skrivam, pa svi trebamo na tomu poraditi da se što prije odmaknemo od toga. Ja kao trener, cijeli stožeri svi igrači.
Naglić dodaje još jednu pojedinost.
– Ne volim pojavu traženja alibija. Plaće? Nema toga, drugdje je puno teže oko plaća. Izađi na parket i napravi sve, to trebamo slijediti.