Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Božidar Longin HDZ-ov kandidat za župana

03.02.2017. 23:00
Božidar Longin HDZ-ov kandidat za župana


Božidar Longin kandidat je HDZ-a za zadarskog župana na lokalnim izborima koji će se održati u svibnju. Tako je jučer odlučio Županijski odbor stranke birajući između njega, Stipe Zrilića i dr. Nevena Birkića. Longin je premoćno odnio pobjedu pred svojim stranačkim protukandidatima tako da je dobio dvostruko više glasova nego Zrilić i Birkić ponaosob.
Na pitanje Zadarskog lista kako komentira odluku županijskog odbora HDZ-a i kako je doživio ukazano mu povjerenje svojih stranačkih kolega, Longin je odgovorio:
– Zadovoljan sam i sretan! Dat ću sve od sebe da naša stranka pobijedi na predstojećim lokalnim izborima te da Zadarska županija i dalje raste i razvija se u interesu svih njezinih žitelja. Jedna smo od najperspektivnijih županija u državi i s ove ću pozicije učiniti sve da to i ostanemo. Zahvaljujem članovima Županijskog odbora koji su mi povjerili svoj glas, ali neću razočarati ni one koji su dali glas mojim stranačkim kolegama kandidatima. Naprotiv, radit ću sve, uložit ću maksimalno svoju energiju, iskustvo i znanje za dobrobit naše stranke i županije u cjelini – poručio je aktualni dožupan Božidar Longin, nakon što je postao kandidat HDZ-a za župana, koji će povesti svoju stranku u izbornu utrku na županijskoj razini.
Županijski odbor HDZ-a šalje svoj prijedlog za župana u središnjicu stranke koja ga treba konačno potvrditi.