Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Potencijalni trećeligaš testira Zadrane

03.02.2017. 23:00
Potencijalni trećeligaš testira Zadrane


Nakon što su prije nekoliko dana u prvoj oglednoj utakmici tijekom priprema za proljetni dio sezone na svom travnjaku Zadrani bili bolji od mađarskog Kaposvara, danas ih s početkom u 14.30 sati, opet na njihovom Stanovima (jedino se ne zna hoće li se igrati na glavnom igralištu ili na umjetnoj travi igrališta NK Arbanasi) uz slobodan ulaz za gledatelje, očekuje druga ogledna utakmica. Ovoga puta suparnik stiže iz Hrvatske, točnije iz Unešića. Zagora je županijski prvoligaš, ali s velikim ambicijama da na kraju ove sezone preseli u Treću HNL – jug. Momčad Josipa Butića u ogledu s Mađarima ostavila je jako dobar dojam i ostvarila odličan rezultat. Slavili su 3:1 protiv vrlo jakog suparnika, ali ono što posebno raduje i budi nadu u efikasno proljeće je motiv i angažman svih igrača Zadra u tom dvoboju. Kao što je po završetku utakmice s Kaposvarom i naglasio trener Butić, koji je bio iznimno zadovoljan, to ništa neće značiti ako njegovi igrači i u nastavku priprema ne nastave u istom, ako ne i u jačem ritmu. Zadrov strateg jučer je najavio utakmicu sa Zagorom i opet ponovio slične postulate.
– I u dvoboju sa Zagorom očekujem da budemo na tragu iz prvog dvoboja s Kaposvarom – izričit je bio Butić.
– Možda će kod mojih igrača biti nešto manje svježine jer smo tijekom ovoga tjedna pojačali intezitet treninga. Ali, s obzirom na ono što mogu vidjeti na treninzima a tiče se pristupa, vjerujem da bi i ova utakmica sa Zagorom ponovno mogla ponuditi vrlo dobru izvedbu mojih igrača. Momčad Zagore je rang ispod nas, ali su se u ovom prijelaznom roku pojačali i imaju ambiciju ulaska u Treću ligu. Očekujem čvrstu i neizvjesnu utakmicu, a nadam se samo da će travnjak biti nakon ovih padalina u dobrom stanju i pružiti nam priliku da pokažemo što znamo i možemo.
Nekoliko igrača žali se na lakše ozljede, ali generalno je stanje po tom pitanju više nego dobro.
– Ivan Šimurina je zaradio udarac protiv Kaposvara. Tomo Gluić i Antonio Jurjević su počeli trenirati punim intenzitetom. Jedino je Josip Bilaver izvan pogona zbog udarca u petu. Nadam se da će i ta ozljeda biti brzo sanirana, jer nam je odlično pripremljeni Bilaver najveće pojačanje za proljetni dio sezone. Mogu biti zadovoljan zdravstvenim biltenom, iako bih kao trener volio da su mi svi na dispoziciji.
Već su dogovoreni i sljedeći ispiti nakon Zagore.
– U srijedu nas već očekuje dvoboj sa Velebitom iz Benkovca, a u subotu protiv HV Posedarja. Odigrat ćemo puno utakmica tijekom ovog pripremnog razdoblja kako sam uostalom i najavio. Nitko od igrača koji su trenutačno u Zadru neće moći reći da nije dobio priliku nametnuti se kroz utakmice. I u ovom dvoboju sa Zagorom dat ću priliku svim igračima, nekome 60 minuta, nekome 45 ili 30. I još ću dodati da sam ovim pripremama jako zadovoljan, to se naravno odnosi na dosadašnji dio. Mislim da su svi igrači puno ozbiljnije prionuli poslu nego što je to bilo tijekom nekoliko prošlih priprema. I očekujem da nastave u istom ritmu – kazao je na kraju kraćeg razgovora Josip Butić.