Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ista meta, isto odstojanje

Autor: Drago Bajković

03.03.2009. 23:00
Ista meta, isto odstojanje

Foto: Vedran SITNICA



Opet se prisjećati utakmice Rijeke i Zadra na Kantridi je kao kopati nožem po živoj rani. Zadrani nikada nisu bili bliže pobjedi na Kvarneru, ali sreća je okrenula leđa i pomoći nije bilo. U 80. minuti Župan je uzeo loptu i stavio je na bijelu točku. Na semaformu je rezultat pokazivao 1:1 i svi zadarski navijači na tribinama, a i ispred malih ekrana već su sanjali prvu Zadrovu ovosezonsku pobjedu u gostima. Kad ono – šipak. Radman se izvio poput hobotnice i obranio neloš udarac Dragana Župana. Nesreće nikada ne dolaze same, nekako uvijek idu u serijama. Tako je bilo i u Rijeci, dvije minute nakon neiskorištene najstrože kazne Zadrani su u režiji Ahmada Sharbinija primili zgoditak na drugoj strani i bodovi su jednostavno odlepršali u vjetar.
Poraz Intera i Cratije
Dok su Zadrani desetak minuta prije kraja utakmice na Kantridi bili na korak od raja, na drugoj strani u Kranjčevićevoj sve se odvijalo onako kako bi u klubu sa Stanova samo poželjeti mogli. Zagreb je doslovno “zgazio” Sesvećane koji su veći dio susreta igrali s igračem manje. Njihov vratar Radoš isključen je zbog igranja rukom izvan svog šesnaesterca. Vugrinec i “kompanija” to su znali itekako iskoristiti i do vrha su napunili mrežu Croatije. Da je Zadar kojim slučajem slavio 2:1 na Kantridi poravnao bi se bodovno sa Croatijom, ali bi zbog bolje gol razlike preskočio Sesvećane na ljestvici. Zbog toga žaljenje za bodovima na Kantridi poprima još veću dimenziju. Ovako zaostatak za Sesvećanima ostao je isti – tri boda. Hajduk je napravio ono što se od njega i očekivalo. U Zaprešiću je isprašio Inter i Zadranima svakako pomogao da se zaostatak za “žutima” ne poveća na osam bodova. Jedino rezultat iz Vinkovaca ne odgovara momčadi Dalibora Zebića i to zbog dvije stvari. Najprije, Cibalia je porazila Varteks i sada ima 22 boda, šest više od Zadrana. Uz to, sljedeći Zadrov suparnik je upravo Varteks i to u Varaždinu. Sigurno bi i “krojači” puno opuštenije dočekali Zadrane da su ostvarili pozitivan rezultat u Vinkovcima, a ovako će se morati vaditi protiv prvoligaša sa Stanova. Od ostalih utakmica 20. kola valja izdvojiti još da je Dinamo u kasnovečernjem terminu svladao Slaven Belupo te tako ostao za petama zahuktalom Hajduku. Na Šubićevcu je bilo miroljubivo, Šibenik i Osijek su podijelili bodove.
Popravni u Varaždinu
Što možemo očekivati u sljedećem kolu? Zadrani će morati proliti puno znoja, ako misle ostvariti pozitivan rezultat u Varaždinu. Ni tamo Zadrani, kao ni na Kantridi nemaju pozitivna iskustva. Međutim, što je tu je, tradicije se moraju rušiti. U svakom slučaju treba odigrati hrabro i okrenuti sreću u svoju korist. Sreću koja ih nije pratila na Kantridi. Bodovi s gostovanja moraju se donijeti, ako se misli ostati u prvoligaškom društvu. Zadarski konkurenti također neće imati lagan posao. Hajduk na Poljudu dočekuje Sesvećane i nadamo se da neće kiksati. Što zbog samog Hajduka, a što je još važnije zbog Zadra. Zaprešićani idu u goste Slaven Belupu koji je u prošlom kolu doživio poraz na Maksimiru. I tu vjerujemo da će Koprivničani naći način da Zaprešićane isprate kućama bez boda. Cibalia gostuje kod Zagreba bez ikakvih navijačkih strasti i nadamo se da će Stanko Mršić ovaj put biti poražen. Ostali dvoboji i nisu previše interesantni iz kuta Zadrana, ali ipak ih spomenimo. Šibenik će na Šubićevcu dočekati Rijeku, a Osijek u Gradskom vrtu Dinamo.


 ČETVORKA S DVA ŽUTA KARTONA


 
Na utakmici s Rijekom isključen je trener Zadra Dalibor Zebić. Još uvijek nije poznato koliku kaznu će dobiti zbog isključenja. Što se tiče žutih kartona ni jedan igrač Zadra za sada ih nema tri i svi će imati pravo nastupa u Varaždinu. Dva žuta kartona za sada imaju Josip Bilaver, Šime Maruna, Ninoslav Parmaković i Želimir Terkeš. Jednu javnu opomenu u redovima Zadra sakupili su: Naum Batkoski, Erdžan Bećiri, Jure Jerbić, Marin Ljubičić, Ante Mitrović, Ante Puljić, Marko Rašo, Jakov Surać, Bruno Šiklić, Andrija Vuković i Dragan Župan.