Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Svjedok rekao kako ga je Mustać optužio da laže

Autor: Minja Gugić

03.03.2009. 23:00
Svjedok rekao kako ga je Mustać optužio da laže


Dvojica se ne osjećaju krivima za ono što im se optužnicom stavlja na teret. Zorić je optužen da je u mjesec dana “izdilao” 25 kg marihuane koju je nabavljao u pakovanjima od pet kg, a Mustać da je drogu čuvao


Dinko Mustać mi je prije 20-tak dana ispred marketa u mjestu Grbe prijetio. Nasrnuo je na mene i rekao mi nešto kao u smislu da ja lažem u ovom kaznenom postupku. No, sve što sam do sada rekao, rekao sam svojom voljom i bez ikakvog pritiska – izjavio je jučer na Županijskom sudu u Zadru 23-godišnji Petar Jakovčević iz Privlake, jedan od dvojice ispitanih svjedoka u nastavku suđenja protiv Željka Zorića (32) i Dinka Mustaća (27).
Oni su naime, optuženi zbog preprodaje marihuane u razdoblju od sredine siječnja pa do 28. veljače prošle godine kad su uhićeni.
Zorić je optužen da je u tom vremenskom razdoblju “izdilao” oko 25 kilograma “trave” koju je nabavljao u pakovanjima od pet kilograma.
Osim toga, na teret mu se stavlja i da je prisiljavao Mustaća da u svojoj kući čuva marihuanu, a potom i ostavlja na dogovorenim mjestima da bi je kupci preuzeli.
Obojica su se još na samom početku suđenja izjasnila da se ne osjećaju krivima za ono što im se optužnicom stavlja na teret.
Pretragom napuštenog ugostiteljskog objekta “Hilton”, inače u vlasništvu Dinkova oca Dragana Mustaća, 28. veljače prošle godine policajci su pronašli čak pet kilograma “trave” čija se vrijednost procjenjuje na 160 tisuća kuna.
Svjedok Petar Jakovčević jučer je ispričao da je svojevremeno Dinku Mustaću posudio 500 eura i to na zamolbu njegovog brata Ante Jakovčevića, ali da mu potom posuđeni novac Mustać nikako nije vraćao više od godinu dana.
– Kad god bih ga zvao nije mi se javljao na telefon. Napokon mi je dug vratio i to 100 eura više na ime kamata iako ja to nisam tražio – rekao je Jakovčević dodajući da ne zna zašto je Mustaću taj novac trebao, a to ga nije ni zanimalo.
Rasprava je potom odgođena nakon kratkog dogovora Sudskog vijeća kojim predsjeda Boris Babić, jer je Mustaćev branitelj imao niz novih dokaznih prijedloga koji su odbijeni, osim što je prihvaćen prijedlog o kontrolnom psihijatrijskom vještačenju optuženog Mustaća.
Naime, na prošloj je raspravi svoje mišljenje već iznijela vještakinja psihijatrijske struke dr. Vesna Franić, a prema njezinom mišljenju Dinko Mustać je sugestibilan i povodljiv te mu stoga odgovara društvo duševno jače osobe. Zbog ozljeda glave u dobi od sedam godina i prometne nesreće iz 2006. godine te teških životnih prilika, vještakinja ga je procijenila kao smanjeno ubrojivog, dok je Željka Zorića ocijenila kao potpuno ubrojivog.
Na prošloj je raspravi svjedočio i Dinkov otac Dragan Mustać.
Potvrdio je da je upravo on pozvao policiju nakon što mu je sin priznao da čuva drogu za Zorića u ženskom wc-u u njegovom napuštenom ugostiteljskom objektu.
Nastavak suđenja zakazan je za kraj ovog mjeseca.