Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Duševni bolesnik napravio nered na autocesti

Autor: Minja Gugić

03.03.2010. 23:00
Duševni bolesnik napravio nered na autocesti

Foto: A. SITNICA



Poput scena u akcijskim filmovima zadarski su policajci jučer ujutro imali pune ruke posla, ganjajući na području Selina i Starigrada vozača koji se nije htio zaustaviti zbog redovite kontrole.
Naime, zadarska je policija jučer oko 8.30 sati zaprimila dojavu kako se na području Starigrada jedan vozač “čudno ponaša”, a vozio je VW jettu koprivničkih registracija s razbijenim prednjim, vjetrobranskim staklom.
Svi pokušaji policajaca da ga zaustave u suludoj vožnji ostali su bezuspješni, a vozač je kod Starigrada nastavio juriti u smjeru naplatnih kućica na Maslenici gdje je čak udario u rampu i nastavio vožnju autocestom u smjeru Zagreba.
U potjeru su se potom uključili i policajci Ličko-senjske policijske uprave s vozilom presretačem i policijskim autima.
Na kraju je navodno zaustavljen kod Male Kapele oko 11 sati, a HAK je putem radio postaja cijelo vrijeme obavještavao vozače da zbog ovog vozača i njegove vožnje autocestom budu oprezni.
Iako je jedna od informacija bila i ta da je vozač automobil ukrao u Zadru, u PU zadarskoj su tu informaciju demantirali. Navodno je u pitanju čovjek s psihičkim problemima.
Sve se ovaj put završilo sretno jer nitko nije stradao.