Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pokazao sam da nisam uzalud u Zadru

Autor: Andrija Prović

03.03.2010. 23:00
Pokazao sam da nisam uzalud u Zadru

Foto: Sebastian GOVORČIN



Prošlo ljeto rukometaši Zadar Slada u svoje su redove doveli novu akviziciju na lijevom vanjskom, Šimu Markića. Biograđanin je u sezoni 2007./08. bio najbolji strijelac Treće lige, a godinu potom spominjan je i kao jedan od najzapaženijih igrača Druge lige. Međutim, prelazak u još viši rang za 20-godišnjeg rukometaša nije tekao tako glatko. Markić je jesenski prvenstva uglavnom odgledao s klupe, međutim, odlaskom Ivana Ninčevića, otvorilo se mjesto na lijevom krilu. Iako bez znatnijeg iskustva na spomenutoj poziciji, Markić je u pripremnoj utakmici s EMC Splitom dao naslutiti kako će se dobro snaći u novoj ulozi. Za potvrdu nije trebalo dugo čekati. U utakmici 16. kola s Prelogom dočekao je svoju priliku te je s 10 golova i odličnim postotkom realizacije bio prvo ime susreta.
– Znali smo da Prelog u Mocirama nema što izgubiti, međutim, bili smo odlučni da ne dopustimo reprizu Umaga kada smo izgubili od još slabijeg sastava. Dobro smo se pripremili te dokazali da smo kvalitetnija momčad od njih. Kad je riječ o mom nastupu, drago mi je da sam pokazao da nisam uzalud doveden u Zadar. Bez obzira na mojih 10 golova, radilo se o pobjedi cijele momčadi. Pritom bih posebno pohvalio Ivana Buovca koji je pravovremeno spuštao lopte na krilo – skromno će Markić.
Za razliku od pripremnih dvoboja, ali i onog s Goricom, protiv Preloga niste imali sušnih razdoblja u kojima ste ispuštali prednost. Dapače, do konačnih plus 22, ona je iz minute u minutu rasla.
– Nažalost, takvo što nam se ove sezone događalo u nekoliko navrata. Bilo je previše nerealiziranih zicera, no, nakon Umaga, sada za svaku nepotrebnu grešku “pumpamo” sklekove. Smatram da je to dobra metoda jer će se na taj način smanjiti nepotrebne greške na utakmicama.
Zadar je nakon poraza Crikvenice i Gorice zauzeo prvo mjesto. Je li ovakav rasplet posljednjeg kola bio iznenađenje?
– Domaći poraz Crikvenice, moram priznati, nisam očekivao. Oni su izrazito kvalitetna momčad, u što smo se i sami uvjerili. S druge strane, kiks Gorice u Kaštelima me nimalo ne čudi. Kaštela su poznata kao vruć teren na kojem se tradicionalno gube bodovi.
U kojoj mjeri Arena i Senj mogu ugroziti vodeću trojicu?
– Smatram da oni nemaju ambicija za Premijer ligu, no, to ne znači da u nastavku prvenstva neće biti opasni. Čekaju nas utakmice s obje momčadi. Uz njih, jedna od težih bit će i ona 18. kola sa Županjom. Nadam se da ćemo slavljem u sva tri susreta potvrditi ulazak u viši rang.


 IZMJENE S BUOVCEM


Tko će u nastavku biti prvo lijevo krilo?
– Smatram da je dobar potez trenera što je protiv Preloga izvukao Buovca na vanjskog, no tko će na koju poziciju, opet ovisi o treneru. Pretpostavljam da ćemo se nas dvojica i dalje izmjenjivati, ovisno o protivničkim zonama.