Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bilaver: Moramo iskoristiti nervozu Splićana

03.03.2011. 23:00
Bilaver: Moramo iskoristiti nervozu Splićana


Oni se sigurno u Zadru žele iskupiti zbog ovog kiksa protiv Intera. Smatram da moramo dati sve od sebe i prije svega odigrati kvalitetnu utakmicu. A dobra igra donosi pogotke i u konačnici pobjede. Motiva nam svakako neće nedostajati – kazao je Bilaver


U jednom tjednu dvije utakmice. I to u prvom nakon tromjesečne stanke u prvenstvu. To je ono što nogometaši Zadra moraju odraditi na startu proljetnog dijela prvenstva. Nakon što je viša sila, točnije rečeno vremenski uvjeti, odlučila da Zadrani umjesto prošle subote igraju u utorak u Vinkovcima, ove subote na Stanove stiže uvijek dragi gost – Hajduk. Cibalia je uspješno apsolvirana, Zadar je protiv Mršićeve momčadi u hladnoj i snijegom pokrivenoj Slavoniji odigrao neodlučeno – 0:0. To je sigurno rezultat koji izabranicima Dalibora Zebića daje dodatni “vjetar u leđa” uoči utakmice s Hajdukom.
– Naravno da smo zadovoljni ovim bodom iz Vinkovaca, bilo nam je važno proljeće ne otvoriti porazom – kazao je u uvodu Josip Bilaver standardni desni bočni prvoligaša sa Stanova.
– Međutim, nismo iznenađeni time jer smo u Vinkovce i otputovali po taj bod. A da je bilo malo sreće i spretnosti mogli smo se iz Slavonije vratiti i sa sva tri. Smatram da ne postoji neka velika razlika u kvaliteti ova dva kluba, pa ne treba nikoga čuditi ovaj rezultat. Utakmica je bila teška, prije svega zbog lošeg travnjaka, ali i zbog činjenice da smo veći dio drugog povremena odigrali s igračem manje nakon što je isključen Surać. U svakom slučaju ovaj bod nam daje dodatno samopouzdanje za nastavak prvenstva.
Možete li na krilima ovog rezultata zagorčati i Hajduku život ove subote.
– Mi se nadamo i vjerujemo u to. Uostalom igramo na svojim Stanovima, a tu nikome nije lako igrati. Nije upitno da je Hajduk kvalitetnija momčad od nas u kojoj igraju ponajbolji igrači u Hrvatskoj. Međutim, nisu svemirci i nadam se da možemo do boda, pa čak i do sva tri protiv splitskih “bilih”.
Hajduk nije uspješno krenuo u nogometno proljeće, na Poljudu su remizirali s Interom nakon čega su imali posjet Torcide u svlačionici.
– Najavljivali su tri pobjede na startu proljeća kako bi zadržali korak s Dinamom i na Maksimir stigli sa stopostotnim učinkom. Međutim, odmah im se dogodio kiks sa Zaprešićanima i to je sigurno unijelo veliku nervozu među njih. Na nama je da pokušamo iskoristiti tu nervozu, jer se oni sigurno u Zadru žele iskupiti zbog ovog kiksa protiv Intera. Smatram da moramo dati sve od sebe i prije svega odigrati kvalitetnu utakmicu. A dobra igra donosi pogotke i u konačnici pobjede. Motiva nam svakako neće nedostajati.
Vaš nekadašnji suigrač Danijel Subašić, upravo će na Stanovima proslaviti stoti nastup na vratima Hajduka.
– On je moj veliki prijatelj i svakako mu želim čestitati na tom jubileju, kao i ostali moji suigrači. Najbolje bi bilo da mu na loptu napišemo čestitku i jednom je smjestimo iza njegovih leđa kako bi je mogao pročitati dok je vadi iz mreže – dobro raspoložen bio je Bilaver na kraju razgovora.