Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ivanov: Ovo nam je zadnja šansa

03.03.2011. 23:00
Ivanov: Ovo nam je zadnja šansa


Moramo čvrsto krenuti u utakmicu. Mogu reći i agresivno. I na toj razini ostati svih 40 minuta. To nam je do sada nedostajalo i to ovaj put ne smije izostati. Jer ako se mi ne postavimo kao da smo gazde u Višnjiku, onda ćemo loše proći. Valja gostima dati do znanja da ipak ovaj put nećemo prepustiti bodove protivniku


Mi i dalje treniramo. Maksimalno. Zaista na svakom treningu dajemo sve od sebe i pokušavamo se maksimalno spremiti za svaku utakmicu – rakao je Ive Ivanov, košarkaš Zadra, komentirajući svoj “pogled” na cijelu situaciju oko najdražeg nam kluba. Da, nešto mudrije i pametnije se nije moglo niti čuti od jednog od igrača koji bi trebali u narednom periodu izvući klub iz vrlo teške situacije, možda i jedne od težih u (pre)bogatoj povijesti kluba. No, trenutno na igračima je samo da treniraju i unatoč svim nedaćama koje su se nanizale klub, jednostavno daju sve od sebe. A to u ovako naizgled (a možda i više od naizgled) bezizlaznoj situaciji i nije jednostavno.
– Ne mogu reći da je lako trenirati. Treneri odlaze, igrači se mijenjaju, ali mislim da smo se i mi igrači polako adaptirali na ovakvu situaciju. Nekako, kroz rad pokušavamo zaboraviti sve ono loše što se događa oko nas.
Ivanov je dugo bio jedan od najboljih igrača A-1 lige, bilo da je igrao u Boriku ili Zaboku, a poziv iz Zadra sigurno je bio na neki način i ispunjenje sna. A još kada u dresu Zadra igrač u “Krešinom domu” protiv Cibone…E to je trebao biti šlag na torti. No, ovaj “derbi” ipak dolazi u malo drukčijoj atmosferi.
– Pa i nisam možda da će situacija biti ovakva. Zaista nije lako. I baš radi toga se moramo maksimalno mobilizirati. Potreban nam je sad jak kolektiv, jednostavno se moramo trgnuti…
… i dobiti Cibonu.
– Tu nema dileme. Mi tu utakmicu moramo riješiti u svoju korist. Ovo nam je zadnja nada.
Dolaskom novog trenera Cibona je postala konkretnija, opasnija. Nisi ni “vukovi” imuni na probleme koji ih prate, ali ako ništa drugo, njima ostanak nije upitan. Doveli su sada i Pankracija Baraća te Damira Miljkovića. Stigao je i Garma. Možda ta pojačanja i nisu toliko zvučna, ali radi se o itekako kvalitetnim igračima. Cibona možda ovaj put i nije moćna kao u proteklim sezonama, ali istini za volju i Zadar je daleko od toga.
– Mislim da stanje na tablici u ovom trenutku i ne igra previše. Dvoboji između Zadra i Cibone uvijek su pobuđivali veliki interes i vjerujem da će tako biti i ovaj put. Iskreno vjerujem da će nas i navijači podržati jer znaju koliko bi nam značila ova pobjeda. Cibona je zaista dobra momčad. U zadnje vrijeme igraju mnogo bolje nego na početku. Očito im je dobro “sjela” smjena trenera.
A Zadar? Što se mora napraviti ukoliko se misli slaviti u dvoboju protiv vječitog rivala?
– Moramo čvrsto krenuti u utakmicu. Mogu reći i agresivno. I na toj razini ostati svih 40 minuta. To nam je nedostajalo i to ovaj put ne smije izostati. Jer ako se mi ne postavimo kao da smo gazde u Višnjiku, onda ćemo loše proći. Valja gostima dati do znanja da ipak mi ovaj put nećemo dati bodove protivniku. Ja sam uvjeren da Zadar ima snage to izvesti.
Mnogo puta se događalo da se nervoza uvukla u momčad i da niste znali tomu izaći na kraj.
– To ne smijemo dopustiti. Moramo ostali mirni i pokušati ovaj put utakmicu mirno dovesti do kraja – zaključio je zadarski centar.