Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jadrešić: Iako nije naša ambicija, titula prvaka nije nerealna

03.03.2011. 23:00
Jadrešić: Iako nije naša ambicija, titula prvaka nije nerealna


Rad s mladima i njihov napredak i dalje je Zadrov imperativ – kaže Jadrešić


S pet uzastopnih pobjeda, ostvarenih u samo šest kola, vaterpolisti Zadra 1952 ove su sezone nedvojbeno najugodnije iznenađenje prvenstva. Klub s Višnjika s drugim je mjestom na ljestvici i 15 bodova na svom kontu demantirao brojne poznavatelje prilika u Prvoj B ligi. Moguće je od autsajdera postati jedan od najkvalitetnijih klubova. I to samo u godinu dana – poručili su Zadrani i posljednjim skepticima. No čini se da i ovako pozitivna transformacija nekima nije dovoljna. Naime, uvijek će se naći oni koji traže još više – Jadransku ligu, a iole slabije izdanje protumačiti kao podbačaj. S njima se ne slaže Dinko Jadrešić, vaterpolist Zadra, koji se najprije osvrnuo na jednu od takvih utakmica – prošlotjednu u kojoj je njegov klub s minimalnom prednošću svladao posljednje plasirani Zagreb.
– Tri su čimbenika zbog kojih smo se predstavili u slabijem izdanju. Prvi je izostanak Hrvoja Bobanovića, jednog od najboljih igrača Lige, zatim opuštanje kod vodstva 5:1, ali i dug i naporan put zbog kojeg su moji suigrači zamalo zakasnili na utakmicu. Bura i snijeg su učinili svoje, tako da smo nedovoljno zagrijani započeli dvoboj sa Zagrebom. No, bez obzira na sve navedeno, na kraju smo uzeli nova tri boda i to je najvažnije. Objektivne okolnosti su učinile svoje, pa ne smatram da je posrijedi nikakva kriza forme – mišljenja je 26-godišnji student Kineziološkog fakulteta u Zagrebu. Bivši igrač Brodograditelja iz Betine i Zagreba prošle je sezone bio jedno od prvih pojačanja Zadrana, a ove čini dio dobitnog spoja mladosti i iskustva. Upitali smo ga kako se prvenstveno mlada momčad nosi s novom, zamijenjenom ulogom. Za razliku od prošle godine, Zadar je u svakoj utakmici suočen s imperativom pobjede.
– Mladi su se odlično snašli. Posebno Stipić i Raić. Na njima se ne osjeti pritisak, a mi im svojim iskustvom nastojimo što više pomoći. Ove smo sezone puno dobili dolascima Hrvoja Bobanovića i Ivana Gledeca, igrača od kojih mogu mnogo toga naučiti.
Jesu li pred Zadar odjednom postavljena prevelika očekivanja?
– Ona su produkt naših rezultata te su s te strane shvatljiva. Imamo zaista kvalitetnu momčad pa i osvajanje prvog mjesta ne bi bio nerealno očekivati, međutim, to nije primarna ambicija kluba. Rad s mladima i njihov napredak i dalje je Zadrov imperativ.
A na putu do prvog mjesta, Zadru će se najprije ispriječiti Biograd. Bazen na Višnjiku ovoga će vikenda biti domaćin županijskog derbija.
– Biograd je također jedan od favorita Prvenstva. Pojačao je ionako kvalitetan sastav. Bit će to zanimljiva i neizvjesna utakmica, a našu šansu vidim u plivačkoj inferiornosti Biograđana. To bi, s obzirom da oni nemaju jednake uvjete za treninge, mogla biti naša prednost. Ovaj put ćemo biti kompletni pa se nadam i našoj novoj pobjedi – podvukao je Jadrešić.