Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Od prehlade na audiciji do velikog finala

03.03.2011. 23:00
Od prehlade na audiciji do velikog finala


Naravno da sam presretna s uspjehom na Dori, posebno zato što ovdje želim izgraditi svoju pjevačku karijeru. Nadam se pobjedi, kao što se nada i Jacques. To je ljudski i takvu ambiciju svaki umjetnik treba imati. Bila bi mi zaista čast braniti hrvatske boje na Eurosongu


Sutra nas očekuje finale Dore, prvi put po novom konceptu. Uz našeg renomiranog pjevača Jacquesa Houdeka, do finala je došla, do nedavno hrvatskoj javnosti nepoznata, Daria Kinzer, Hrvatica po majci i Njemica po ocu, koja je po rodbinskim vezama usko vezana za Zadar. Kako je nedavno izjavila, Zadranka je u duši. Uspjeh koji je postigla u Beču, u kojem je živjela, školovala se i gradila karijeru u mjuziklu i popu, želi “preseliti” u Hrvatsku, a vjeruje da joj je uspjeh na Dori, kojem se nije ni nadala, dobra odskočna daska.
Podrška dijaspore
– Kada sam se prijavila na audiciju za Doru nisam ni sanjala da ću ovako daleko dospjeti. Prvo sam na samoj audiciji bila toliko prehlađena da sam se bojala da neću moći ni otpjevati pjesmu za koju sam se pripremila. Zato sam se neizmjerno veselila kad sam čula da sam prošla dalje. Nakon nastupa na prvoj večeri Dore, kad je odmah ispalo nas šest, mislila sam da je to za mene početak i kraj na Dori. Ali tijekom tjedna sam imala toliku podršku od simpatizera, moje mnogobrojne obitelji i prijatelja, da sam se uspjela plasirati u daljni krug, priča Daria.
Na Dori su njezin školovani glas i emocija za glazbu došli do izražaja, krug fanova iz emisije u emisiju se širio i stigla je do samog vrha. Još samo malo fali.
– Naravno da sam presretna s uspjehom na Dori, posebno zato što ovdje želim izgraditi svoju pjevačku karijeru. Nadam se pobjedi, kao što se nada i Jacques. To je ljudski i takvu ambiciju svaki umjetnik treba imati. Bila bi mi zaista čast braniti hrvatske boje na Eurosongu. Posebno me zadnjih dana razveselila velika podrška koju putem mailova i facebooka dobivam iz dijaspore – iz Austrije, Njemačke, Švedske, Švicarske, Italije…, priča Daria koja bi izgleda na Eurosongu imala dobru glasačku mašineriju.
Duet sa Jacquesom
Nevezano za ishod svega, Daria je jako zadovoljna velikim iskustvom koje je stekla na Dori – od prijateljstva s kandidatima preko poznanstva s kvalitetnim pjevačima i pjevačicama do komentara žirija koji su uvijek bili samo pozitivni…
– Svi kandidati su bili jako simpatični ljudi i dobri pjevači i veselim se ponovnom susretu s njima. Najviše sam se sprijateljila s kandidatima s kojima sam zadnjih tjedana živjela. I sa Jacquesom se jako dobro slažem – korektan je i kolegijalan i izvrstan je pjevač. Nadam se da ćemo kad – tad imati priliku otpjevati koji duet. Osim toga, već je veliki uspjeh što su renomirani hrvatski pjevači pozitivno ocijenjivali moje nastupe. Prekrasno se provodim zadnjih tjedana, to je nešto što se pamti cijeli život, govori Daria.
Na pitanje kako bi pozvala ljude da glasuju za nju, rekla je: “Joj, ne znam…”
– Ja ću dati sve od sebe, a vi, dragi navijači, glasujte…


 PRVO SE BIRA PJESMA PA ONDA IZVOĐAČ




Jacques Houdek i Daria Kinzer sutra će premijerno izvesti sve tri pjesme koje su posebno za finale Dore 2011. skladali Boris Đurđević, Lea Dekleva i Ante Pecotić. Pjesma Borisa Đurđevića nosi naziv Lahor, pjesma Ante Pecotića Stotinama godina, a Lee Dekleve Još ima nas.
U prvih deset minuta glasovat će se za odabir pjesme. Glasovima publike dodat će se glasovi žirija, u kojem će sjediti Tonči Huljić, Severina i Andrej Babić. Potom će oba kandidata otpjevati odabranu pjesmu i gledatelji će u petominutnom glasovanju odlučiti tko će tu pjesmu pjevati i na Eurosongu u Düsseldorfu.
Daria Kinzer kaže da su pjesme odlične.
– Kad bi me pitali koja je od pjesama najbolja, ne bih se mogla odlučiti. Svaka je na svoj način odlična i vjerujem da će publici biti teško izabrati pjesmu s kojom ćemo se predstaviti na Eurosongu. Mi radimo punom parom da ih što bolje izvedemo, kaže Daria.