Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Cromarisova investicija vrijedna 11 milijuna eura

03.03.2014. 23:00
Cromarisova investicija vrijedna 11 milijuna eura


Nakon opsežnih priprema te ishodovanih dozvola ovih su dana krenuli sveobuhvatni radovi na obnovi i rekonstrukciji postojećih postrojenja poznatog mrjestilišta riblje mlađi u Ninu koje je bivša tvrtka Cenmar izgradila 1982. godine, a u njemu godinu dana potom otpočela s proizvodnjom.
Naime, u namjeri da se vine među desetak vodećih svjetskih proizvođača ribe iz prirodnog uzgoja sadašnji vlasnik mrjestilišta tvrtka Cromaris se odlučila na ovaj korak. On će u konačnici osigurati da umjesto dosadašnje proizvodnje koja se kretala u godišnjem omjeru od oko 13 milijuna riblje trogramske mlađi i to prvenstveno brancina i podlanice, a nešto manje zubaca i pagra tu istu proizvodnju ubuduće podigne na 30 do 40 milijuna od sedamgramske do desetgramske mlađi navedenih ribljih vrsta.
Modernizacija će se vidno osjetiti također i u svim segmentima proizvodnje, posebno se to odnosi na poboljšanje sistema obrade mora kao i odvajanja pojedinih uzgojnih cjelina što će proizvođaču osigurati veće količinske mogućnosti uzgoja, a što je još važnije, povećat će se sigurnost ukupnog sistema proizvodnje. Vrijednost investicije kreće se u iznosu od 11 milijuna eura dok se završetak svih projektom predviđenih poslova očekuje na jesen, a ove godine kad bi u novoizgrađenom mrjestilištu trebala krenuti proizvodnja.