Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kapović: Na meti smo podzemlja!

03.03.2014. 23:00
Kapović: Na meti smo podzemlja!


Nakon što su članovi oporbene skupine okupljene oko udruge “Vir bez podjela” upozorili na nezakonito nasipavanje obalnog pojasa na otoku Viru, općinski načelnik Kristijan Kapović jučer je reagirao svojom tiskovnom konferencijom.
Predvodnika udruge, sveučilišnog profesora filozofije Marka Vučetića, prozvao je kao osobu koja protežira kriminalnu skupinu koja je zapravo dio zagrebačkog podzemlja. Glavna veza s tim miljeom je, prema Kapoviću, Henry Radović, osoba s bogatim kriminalnim dosjeom, a u cijeloj priči vozač i tjelohranitelj Marka Vučetića. U toj skupini su i Šime Buškulić, konzument višemilijunskih ugovora u telekomunikacijskom i građevinskom sektoru kojeg je raspisivala općina, Ivan Miličević, vlasnik nekadašnjeg virskog građevinskog imperija Heres i korisnik mnogih lokalnih koncesija, poduzetnici Josip Bašić i Ante Jurjević, a jedan od najaktivinijih članova Vira bez podjela je, kaže Kapović, propali poduzetnik Igor Vučetić.
Prije svega, Kapović je odlučio Marka Vučetića i Igora Vučetića prijaviti za lažno prijavljivanje prebivališta na otoku Viru, iz čega očito izvlače korist. Protiv Henrya Radovića i Željka Bojevića podnijet će prijavu jer su u ljeto 2012., koristeći Kapovićevo odsustvo, fizički nasrnuli na njegovu suprugu na terasi njihovog lokala, prijeteći joj, tvrdi, čak silovanjem i vožnjom u prtljažniku, što je ova sve ovo vrijeme tajila od njega.
– Ta kriminalna bagra ima hrabrosti moju ženu hvatati za vrat jer nismo pristajali na njihove zahtjeve za koncesijom plaža i parkirališta, što radi općinsko poduzeće Vir Turizam. Zadnji zahtjev kojeg su podnijeli 5. prosinca prošle godine odnosio se na taksi-koncesiju. Kad su prvi put došli predstavili su se kao poduzetnici, a mi smo svojim kanalima provjere ustanovili da se radi o osobama iz krim-miljea, čak i osuđivanim na višegodišnja kazne.
– Sve se to čini jer je ova vlast koju čine koalicija SDP-HDZ-HSLS-HSS napravila projekciju općinskog proračuna do 2029., u kojoj očekujemo prihod od 700 milijuna kuna, od čega čak 350 milijuna participacije EU- fondova. U spomenutom razdoblju na otoku se očekuje investicijski ciklus u vrijednosti 1,229 milijardi eura, dakle ciklus kakvog od Zadar do Splita nema ni jedna jedinica lokalne samouprave, kazivao je Kapović.
Na kraju tiskovne konferencije dotaknuo se i spornog nasipanja obale. O tom zahvatu, najbolje će posvjedočiti, kaže Kapović, gotovo ciklička orto-foto snimanja otoka koja su se provodila zadnjih godina.