Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Luki Šangulinu pehar i skulptura magarca

03.03.2014. 23:00
Luki Šangulinu pehar i skulptura magarca


Najmasovniju maškaranu regatu na Mediteranu, četrnaestu po redu međunarodnu sportsku manifestaciju pod nazivom Karnevalska regata u subotu i nedjelju nisu mogli zaustaviti ni orkaski udari juga, pljuskovi, grmljavina ni zapjenjeni Pašmanski kanal.
– Bog je ipak bio na našoj strani, kazao je Mile Uroda, predsjednik Organizacijskog odbora 14. Karnevalske regate.
Hrabri i vješti skirepi kao pravi meštri od jedara s čak 48 posada i 320 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Češke, Slovačke, Italije, Švicarske, Njemačke, Mađarske i BiH u subotu predvečer su uspjeli isploviti jedan, a u nedjelju dva plova. I ove godine za šampionsku titulu borili su se vječiti rivali, svojevrsni jedriličarski vladari Pašmanskog kanala, Luka Šangulin iz Biograda na Moru i Robert Sandalić iz Zadra koji su zadnjih osam godina osvajali prva mjesta na ovoj jedinstvenoj regati.
Naime, unatoč maškaranim posadama, regata ima i izuzetan sportski naboj, borbena je, žestoka i neizvjesna već od samog starta kada “stari” lisci krenu u vjetar, ovog puta u jako jugo.
– Tako je i bilo, prvo mjesto, prijelazni pehar i 34 kilograma tešku skulpturu magarca, rad umjetnika Nevena Nikše, osvojila je posada Luke Šangulina iz Biograda na brodu X-CITE. Robert Sandalić iz Zadra u brodu GRINGO 2 osvojio je drugo dok je prva dama Karnevalske regate Ana Gojčeta iz Šibenika u brodu Stribor koja je u ukupnom poretku zauzela treće mjesto, nabraja Uroda.
– Među brojnim i maštovitim maskama prvu nagradu osvojila je grupa Bananko, najbolji par su bili “Puževi”, a pojedinačna maska “Vištica” iz Pakoštana. Oni su nagrađeni vrijednim nagradama, kazao je Mile Uroda.