Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Očekujem reakciju protiv Lokomotive

03.03.2014. 23:00
Očekujem reakciju protiv Lokomotive


Taj broj 13 poprilično je nesretan, barem za Zadrane. A upravo je prošlotjedni poraz od Hrvatskog dragovoljca na Stanovima bio u znaku tog broja. Toliko puta su nogometaši Zadra ove sezone travnjak napuštali pognutih glava. Netko će sigurno reći ‘ni prvi ni posljednji put’. Istina, ali isto tako je činjenica da kada na svom travnjaku doživite ovako uvjerljiv poraz od posljednjeplasirane momčadi Lige to mora zabrinuti svakoga u klubu. Ono što još više boli je način na koji je momčad sa Stanova doživjela ovaj debakl od fenjeraša iz Sigeta. Od momčadi koja nikoga nije pobijedila 15 kola.
Hrvatski dragovoljac nije loša momčad. Dapače, imaju glavu i rep, a podatak da su većinu utakmica gubili rezultatom s jednim golom razlike i to uključujući Dinamo i Hajduk, na neki način svjedoči o tome. Istina, rani zgoditak gostiju usmjerio je utakmicu u smjeru koji nikako ne odgovara momčadi sa Stanova. Općepoznato je da se Zadrani teško vraćaju iz rezultatskog minusa, a to su tijekom ovoga prvenstva već puno puta dokazali. Tim više i čudi srljanje Milinove momčadi u trenucima kada je primila taj kobni zgoditak.  Zadrov strateg Ferdo Milin tri dana nakon dvoboja s Hrvatskim dragovoljcem pokušao je “hladne glave” proanalizirati što se dogodilo njegovoj momčadi.
– Ako me pitate je li mi što lakše s obzirom na vremenski odmak od tri dana onda je moj odgovor i dalje negativan – kazivao je jučer ujutro trener Zadra.
– I dalje me boli način na koji smo izgubili tu utakmicu. Nakon brojnih analiza i pronalaženja uzroka nije mi ništa lakše. Kao prvo ovakav poraz je sramotan i moram se prije svega ispričati onim vjernim navijačima Zadra koji nas iz kola u kolo bodre tijekom cijele sezone. Jer ovo što smo napravili protiv Dragovoljca nismo im smjeli priuštiti. A što se tiče odgovornosti, valjda je svima jasno da od prvog dana ja kao trener preuzimam odgovornost na sebe. Ja sam isključivi krivac i to će biti tako dokle god sam ja trener.
Milin je igračima dao dva dana odmora da “razbistre glavu” i da se mogu potpuno posvetiti pripremi gostovanja kod Lokomotive.
– Sada bi bilo najlakše “maltretirati” igrače i tražiti dežurnog krivca. Tijekom tjedna ću obaviti puno pojedinačnih razgovora, ali bit neće biti okrivljavanje, nego anuliranje nedostataka i primarno priprema za Lokomotivu. U ovome trenutku očekujem reakciju, a hoću li je dobiti vidjet ćemo u nedjelju – kazao je Milin.