Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Župan: Želimo pobjedom ući u proljetni dio sezone

03.03.2017. 23:00
Župan: Želimo pobjedom ući u proljetni dio sezone


Momčad Zadra danas s početkom u 15 sati na otvaranju proljetnog dijela prvenstva gostuje u Kaštel Starom. Glavno pitanje za trenera Josipa Butića i njegovu momčad prethodnih dana bilo je kako pronaći recept za pobjedu nad mladom momčadi Vala i u novu polusezonu krenuti pobjedom. Nitko ne dvoji da Zadrane u Kaštelima ne očekuje lagan zadatak, ali isto tako na Stanovima su uoči ove utakmice bili uvjereni da tri boda iz ovog sraza nisu nemoguća misija. Ne treba posebno naglašavati koliko bi ova pobjeda, kako u rezultatskom, tako i u psihološkom smislu, značila za momčad sa Stanova. Dragan Župan, jedan od najiskusnijih u redovima Zadra, igrač koje tepaju da je mozak ove momčadi, podijelio je s nama razmišljanja uoči ovog dvoboja.
– Sada je pred nama ono za što smo se pripremali 45 dana. Protiv Vala moramo potvrditi da smo pripreme odradili na najvišem mogućem nivou – kazivao je jučer dobro raspoloženi i optmistični Župan.
– Ove pripreme smo stvarno dobro odradili, puno bolje i kvalitetnije nego one prošloga ljeta. Atmosfera u momčadi je vrlo dobra, radna i svi jedva čekamo da nogometno proljeće starta. Naravno, naše izvedbe na travnjaku su ono bitno, glavni pokazatelj onoga što smo radili u pripremnom razdoblju. Raduje i to što nije bilo puno ozljeda, tek je Ivan Šimurina nešto duže izbivao s travnjaka.
Iako je Zadar poražen u ‘generalki’ protiv Lučkog, dojam s te utakmice da Zadar ima igru i stvara šanse.
– Mislim da smo u toj utakmici s drugoligašem Lučkim pružili dobru partiju i unatoč porazu ne smijemo biti nezadovoljni. Istina, poraženi smo, ali puno važnije u tom dvoboju bilo je da odigramo na visokom stupnju, onako kako smo se dogovorili. Pokazali smo agresivnost, borili se za svaku loptu i iskazali zajedništvo. Ako na taj način s maksimalnim angažmanom uđemo u svaku sljedeću utakmicu neće biti problema za nas. Utakmice moramo pobjeđivati na ovaj ili onaj način, ako treba i na mišiće.
Na otvaranju jesenskog dijela Zadar je protiv Vala na Stanovima slavio 2:0.
– Istina, pobijedili smo ih, ali nismo lako došli do ta tri boda. Slomili smo ih u nastavku utakmice. Ali, ovo je nova utakmica koja nema puno dodirnih točaka s tom sa Stanova. Mi želimo pobijediti i u Kaštel Starom, i nema tu puno filozofije. Moramo dati 100 posto svojih mogućnosti, odigrati onako kako znamo i vjerujem da nam trobod neće izmaknuti. 
Navodno se momčad Vala dosta pomladila. Može li to biti prednost Zadra u ovom dvoboju?
– I ja sam čuo da imaju mladu momčad, ali ne vidim tu nikakvu prednost za nas. Ne smijemo se obazirati na njih, moramo se prije svega koncentrirati na našu igru i vjerujem da će nam to donijeti pobjedu na startu proljetnog dijela sezone. Imaju loš teren, a niti vremenska prognoza za subotu nije najbolja. Ali, nema opravdanja, bit će isti uvjeti i njima i nama. Želimo tu pobjedu i dat ćemo sve od sebe da je ostvarimo – kazao je na kraju razgovora odlučni Župan.