Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zamalo prespavali utakmicu

03.04.2011. 22:00
Zamalo prespavali utakmicu


Letargično, izdanje koje je više podsjećalo na simptome proljetnog umora, a ne na ono momčadi odlučne opravdati ulogu favorita, vaterpoliste Zadra u petak ipak nije koštalo prosipanja bodova. Uz dosta muke izabranici Gorana Jovančevića na Višnjiku su svladali Sisciju, dok im je konačnih 13:11 donijelo osmu ovosezonsku pobjedu.
Manjak agresivnosti domaćih za posljedicu je imalo konstantno vodstvo Siščana u prvoj četvrtini. Iako minimalnu, prednost od jednog pogotka igrači u plavim kapicama uspijevali su održati sve do 10. minute i rezultata 4:4. Za izjednačenje se udarcem pod prečku pobrinuo Jadrešić, koji je svojim trećim golom najavio bolju predstavu Zadra. Na asistenciju Gledeca Igor Šarić je domaćima uskoro donio prvu prednost, a mladi Lakoš dvije i pol minute do poluvremena i prvih plus dva (6:4). Do isteka druge dionice 100-tinjak gledatelja na Višnjiku imalo je priliku vidjeti još četiri atraktivna pogotka, po dva s obje strane.
S 8:6 tako se ušlo u nastavak, početkom kojeg je Gledec sjajnim lobom prevario Baradu, vratara Siska. Zadar je na svom kontu imao tri gola viška te se činilo da je na najboljem putu da osigura mirnu završnicu. Sisak je iz peterca (Bakulić) smanjio na 9:7, no Bobanović je sredinom treće četvrtine bio zaslužan za 10:7, tj. novi provizoran mir. Njega je, međutim, poremetila 3-0 serija gostujućih, s kojom su uoči posljednjih 8 minuta ulovili priključak. Zabili su Jajčinović, Ravlić i Bakulić. Realizacija potonjeg za 10:10, šest sekundi do isteka četvrtine, bila je kazna za bezidejnost Zadrana. U potpuno crnom razdoblju nisu im pomogle niti tri situacije s igračem više, odnosno minuta odmora – pokušaj Jovančevića da probudi svoje igrače.
Ipak, nakon nekoliko obostranih grešaka, Bobanović je u završnici konačno prelio vodu na mlin domaćih. Drugim uzastopnim golom, a četvrtim ukupno, omogućio je igračima u bijelim kapicama da u posljednje dvije minute uđu s dva gola viška (12:10). Uz Bobanovića, prvo ime u finišu bio je probuđeni Ivan Pisk na vratima Zadra. U trenucima kada se preostalo vrijeme brojilo sekundama Gledec i Bakulić potrudili su se da drugi ovosezonski ogled Zadra i Siscije završi identičnim rezultatom.
– Utakmicu smo odigrali nedovoljno angažirano, rekao bih beskrvno. Loše smo počeli, a u situaciji kada smo imali tri pogotka viška napravili smo nekoliko kardinalnih pogrešaka. Sami smo krivi za povratak Siscije i neizvjesnost uoči posljednje četvrtine. Ovakav nastup neće biti dovoljan za svladati neugodnu Opatiju – protivnika u sljedećem kolu. Trebat ćemo dati maksimum kako bismo nastavili s pobjedama. To večeras nije bio slučaj – nezadovoljan predstavom svojih igrača izjavio je Goran Jovančević.


 ZADAR 1952 – SISCIA 13:11


(2:3, 6:3, 2:4, 3:1)
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, Gledec 2, Jurlina, Čurković, Raić, Jadrešić 4, Stipić 1, Torić, I. Šarić 1, M. Šarić, Bobanović 4, Curać, Klarica. Trener: Goran Jovančević.
SISCIA: Barada, Cvanciger, Miličić, Šmit 1, Jajčinović 3, Ivičević – Bakulić 4, Dolenc, Sović, Titlić 1, Vurin, Vukmanović, Ravlić 2. Trener: Igor Kraguljac.




 BEZ ČURKOVIĆA DO KRAJA SEZONE


Zadar će posljednje četiri ovosezonske utakmice odigrati bez Alena Čurkovića, jedne od ključnih karika u sastavu Gorana Jovančevića. Zbog obvezne kadeture kapetan vaterpolista s Višnjika brođenje će Prvom B ligom uskoro zamijeniti onim po svjetskim morima, a sportsku karijeru staviti na čekanje. Dvoboj sa Sisciom bio je njegov oproštajni. U redovima domaćih nadaju se samo za aktualnu sezonu.