Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Biciklijada od Branimira do Branimira

03.04.2012. 22:00
Biciklijada od Branimira do Branimira


Prijaviti se može već sada u ured Biciklističkog kluba Zadar, izravno u Calimero bike shopu u Zadru ili do 9.30 sati na dan biciklijade na Branimirovoj obali u Zadru, kaže Marin Pijaca


U prigodi obilježavanja Dana Zadarske županije te u povodu Svjetskog dana zdravlja, u organizaciji Grada Nina i Zadarske županije održat će se iz godine u godinu sve popularnija biciklijada.
Riječ je o rekreativno-sportskoj manifestaciji pod nazivom od “Branimira do Branimira” koja će se na 32 kilometra dugačkoj relaciji Zadar-Nin-Zadar održati u subotu 7. travnja 2012. godine s početkom u 10 sati.
Start biciklijade po već ustaljenoj praksi bit će sa zadarskog mosta na Branimirovoj obali. Rekreativci će voziti ustaljenom rutom počevši Ulicom Stjepana Radića – J.J.Strossmayera – Oko Vrulja – Ulicom Miroslava Krleže – Putom Dikla – Krešimirovom obalom – Rampada – biciklističkom stazom uz državnu cestu D306 do samog Nina.
Sudionicima će ninski organizatori prilikom njihovog dolasku na Branimirovu obalu u Ninu prirediti dobrodošlicu i zabavni program, a nakon odmora i okrepe dodijelit će im nagrade i priznanja. Za sve sudionike i goste upriličit će se tradicionalni i zajednički ručak koji će i ovog puta prirediti Udruga kuhara Zadarske županije, odnosno kuharski dvojac Renato i Branko Kraljev.
 – Tko i ove godine želi “biciklom na paštašutu” može slobodno. Prijaviti se može već sada u ured Biciklističkog kluba Zadar, izravno u Calimero bike shopu u Zadru ili do 9.30 sati na dan biciklijade na Branimirovoj obali u Zadru, kaže nam jedan od organizatora stručni suradnik za sport i animaciju u Gradu Ninu Marin Pijaca.
 I ove godine za sve sudionike je osigurano stručno vodstvo, sigurnosni nadzor, zdravstvena i tehnička podrška te nagrade sudionicima (dva bicikla nagrade su Bike shopa Calimero sport). Pored grada Nina i Zadarske županije organizatori ove sportsko-rekreativne manifestacije su još “Tim za zdravlje” iz Zadra, Zavod za javno zdravstvo Zadar, BK Zadar, Calimero bike shop i Policijska uprava zadarska.