Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ljepši Uskrs barem nekima

03.04.2012. 22:00
Ljepši Uskrs barem nekima


Predstavnici Lions kluba Zadar danas su, šestu godinu za redom, u sklopu humanitarne akcije „Za ljepši Uskrs svima” u prostorijama Caritasa uručili poklon pakete 23 obitelji s ukupno 83 djece.
– Mnogi od vas dolaze već šestu godinu za redom u na ovaj završni dio naše akcije, neki od vas su prvi put ovdje ove godine, a ja se iskreno nadam da će vas dogodine biti manje jer bi to značilo da vam je krenulo na bolje, kazala je predsjednica Lions kluba Zadar Davorka Mezić koja je uskrsne pakete obiteljima uručivala zajedno s članicama Gordanom Veršić i Nives Kozulić.
Lions organizacija je udruga koja okuplja preko 1,600.000 ljudi dobre volje u cijelom svijetu koji žele svojim znanjem i sredstvima pomoći onima kojima je to potrebu, dodala je Mezić:
– Naš Lions klub u Zadru kao jednu od svojih stalnih akcija ima akciju „Za ljepši Uskrs svima” jer želimo da i oni koji nisu u mogućnosti imati lijepi, bogati i radosni Uskrs da im pomognemo onoliko koliko možemo. Dobrobit u tome je obostrana, jer mi pomažemo na ovaj način vama, a vi pomažete nama da se puno ljepše osjećamo na taj veliki blagdan, poručila je obiteljima predsjednica zadarskih Lionsa.
Paket je prva primila Jagoda Žugić, majka devetero djece, a i druga pomoć otišla je višebrojnim obiteljima, korisnicima socijalne pomoći. Dvije obitelji imaju tako po šestero djece, a sedam obitelji po četvero djece. O mnogima skrbi sama majka, brojni žive kao podstanari, a među djecom ima teško bolesnih ili s teškoćama u razvoju. Uručene su osnovne potrepštine kao brašno, šećer, ulje, jaja, mlijeko, konzerve, suhomesnati proizvodi, riba, sokovi, povrće, pelene, a vrijednost paketa u prosjeku je iznosila više od petsto kuna.
U ostvarenju ove plemenite akcije zadarskim su Lionsima svojim donacijama pomogle tvrtke: Cromaris, INKO centar, Maraska, Maraš, Mardešić, Mercator, PIK Vrbovec, Tvornica kruha, Vigens, Velpro, Vrana i ZKM Škabrnja. Dio sredstava prikupljen je na utakmici u malom nogometu koju su, kako bi pomogli akciju, protiv Lionsa odigrali zadarski novinari.