Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Ražovu suigrači nisu mogli pomoći

03.04.2012. 22:00
Ražovu suigrači nisu mogli pomoći


Najprisebniji je bio nogometaš Pakoštana Nediljko Stojanov Ćusa, profesionalni vozač u Hitnoj pomoći, koji je gotovo u istom trenutku započeo reanimaciju, ali sve je bilo uzalud
Nogometaš veterana Škabrnje 52-godišnji Ivica Ražov zvani Kopun preminuo je u ponedjeljak poslijepodne na nogometnom igralištu u Pakoštanima. Uzrok smrti još uvijek nije potvrđen, ali se pretpostavlja da se radi o srčanom udaru.
– U ponedjeljak kasno poslijepodne igralo se 11. kolo Županijske lige veterana na pakoškom igralištu Krč između domaćina Pakoštana i Škabrnje. Prvo poluvrijeme igralo se tek oko pola sata kada je sa škabrnjske klupe u igru ušao Ivica Ražov. Nije prošlo ni nekoliko minuta, tek što je metar, dva potrčao za jednom loptom jednostavno se srušio na travnjak, još vidno u šoku prepričava Ražovljev suigrač Šime Žilić Mimi, nogometni sudac i škabrnjski poštar.
Nakon trenutačnog šoka odmah je započela reanimacija nesretnog nogometaša, dopredsjednika škabrnjskog DVD-a i oca dvoje djece.
– Ivica se odjedanput srušio, jednostavno je najprije jednom, a onda odmah drugom nogom kleknuo na travnjak i pao. Najprisebniji je bio nogometaš Pakoštana Nediljko Stojanov Ćusa, profesionalni vozač u Hitnoj pomoći, koji je gotovo u istom trenutku započeo reanimaciju, sve do dolaska medicinskog osoblja Hitne pomoći, suznih očiju priča nam Mimi.
Unatoč svim naporima hrabrog i sabranog Pakoštanca i drugih nogometaša, Ivicu nisu uspjeli spasiti. Po dolasku medicinsko osoblje Hitne pomoći tek je, nažalost, moglo utvrditi smrt.
– Bi li reanimacija bila uspješna da je tu odmah bilo medicinsko osoblje, zaista je teško reći, kažu očevici tragičnog događaja, sugovornici u kafiću u centru Škabrnje.
 Minute su brzo letjele, a po pozivu kola biogradske Hitne pomoći bila su već daleko na putu u Zadar. Na intervenciju se čekalo, kažu sugovornici, više od pola sata. Stiglo je medicinsko osoblje Hitne pomoći iz Benkovca te su liječnici odmah po dolasku konstatirali smrt.
– Moguće je da ulogu igra i “sportsko srce” jer je Ivica Ražov kao djelatnik HAC-a prije 10 ili 15 dana bio na obveznom i sveobuhvatnom specijalističkom pregledu. I ništa mu nije bilo pronađeno, bio je potpuno zdrav, uvijek nasmijan, spreman na šalu, veliki prijatelj, još uvijek u šoku govore njegovi suigrači.
– Da je dobio kisik ili da je dobio pravu medicinsku pomoć u trenutku nesreće, onda bi možda i imao šanse, kažu Škabrnjani.
Posljednji ispraćaj pokojnog Ivice Ražova bit će danas u 16.30 sati na mjesnom groblju sv. Luka u Škabrnji.


 DRUGA OVOGODIŠNJA SMRT NOGOMETAŠA


Crni niz u Škabrnji nikako da stane. Prošla su tek dva i pol mjeseca od kada je tragično nastradao još jedan škabrnjski nogometaš, 56-godišnji Nediljko Jurić zvani Lato. Tragična smrt se dogodila na pružnom prijelazu nedaleko od mjesnog groblja.