Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Da se nikada ne ponovi

Autor: Drago Bajković

03.04.2013. 22:00
Da se nikada ne ponovi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Jučer je na Stanovima i u rodnoj mu Murvici obilježena tužna obljetnica smrti nogometaša Zadra Hrvoja Ćustića. Prije pet godina napustio nas je ovaj mladi sportaš, nakon što je nekoliko dana ranije teško stradao na utakmici Zadar – Cibalia. Trenutak kada je u 4. minuti utakmice u pokušaju oduzimanja lopte udario glavom u zid još dugo će ostati u sjećanjima svima koji su bili na toj utakmici, a i svih onih koji su na ovaj ili onaj način poznavali Ćustu. Kao što je moj kolega Ćurko kazao, bio je to najtužniji trenutak i najtužnija utakmica u povijesti zadarskog nogometa.
Jučer su njegovi suigrači, i oni koji su nastavili njegovim putem u Nogometnom klubu Zadar, zapalili svijeće na mjestu ispod južne tribine, a predstavnici Kluba, točnije predsjednik Josip Bajlo položio je u ime svih cvijeće na to mjesto. Cvijeće su na isto mjesto položili Hrvojev otac Svetko i brat Domagoj. Počast prerano preminulom hrabrom zadarskom srcu došli su odati Zorislav Srebrić i Martin Novoselac, izaslanici Hrvatskog nogometnog saveza, također su cvijećem i svijećama počast Hrvoju odali igrači i članovi Uprave Košarkaškog kluba Zadar, te naposljetku i predstavnici navijačke skupine Tornado. Da se nikada ne ponovi, i ne zaboravi.
Pola sata nakon toga tužna povorka se okupila i na Hrvojevom grobu u Murvici Donjoj gdje mu je, također odana počast. Nedugo zatim u župnoj crkvi u Murvici služena je i misa zadušnica.