Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Samo čudo vodi Donat u doigravanje

Autor: Viktor Bogut

03.04.2013. 22:00
Samo čudo vodi Donat u doigravanje


Dvije su utakmice koje se ove sezone mogu izdvojiti kao ključne u lošijem uspjehu Donata. Prvi je teški domaći poraz (0:4) od Pule u Zadru, u prvom dijelu prvenstva, a drugi je gostujući poraz od slabog Splita


Kako stvari stoje posljednje kolo stolnoteniske Superlige, u kojemu će dio sastava odigrati dvije a dio jednu utakmicu, bit će i posljednji nastupi Donata u ovoj sezoni. Iako je prije početka sezone za cilj postavljen ulazak u doigravanje, što je ponavljanje prošlosezonskog rezultata a nakon toga i korak dalje, stolnotenisači Donata, najvjerojatnije, neće uspjeti izboriti plasman među četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj.
Prvi sastav koji čine trojica igrača koji nisu iz Zadra (Alan Jalžabetić, Domagoj Maglić, Tomislav Maraković) u konačnici nije opravdao očekivanja, iako su prošle sezone dokazali da im je objektivno mjesto u doigravanju. No kada imate igrače koji ne žive i ne treniraju u Zadru teško je pratiti njihov razvoj i sudjelovati u treninzima i pripremama, tako da se sad već može reći da je “zadarski” trojac ove sezone podbacio.
Dvije su utakmice koje se ove sezone mogu izdvojiti kao ključne u lošijem uspjehu Donata. Prvi je teški domaći poraz (0:4) od Pule u Zadru, u prvom dijelu prvenstva, a drugi je gostujući poraz od slabog Splita, koji je već izgubio šansu za ostanak u “elitnom rangu”.
Pred posljednje kolo Zadranima i dalje igra (samo) teorija koja ih u konačnici, ipak može odvesti u doigravanje. Ukoliko se ne dogodi čudo, odnosno dvije pobjede Donata i dva poraza Pule u zadnjem kolu, u doigravanje će ući Dr. Časl, Zagreb, Libertas i Pula.