Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Djela Vesne Paleka izložena u Varoši

03.04.2016. 22:00
Djela Vesne Paleka izložena u Varoši


Paleka se keramikom počela baviti u arheološkom muzeju u Zadru, nakon čega je osnovala vlastitu keramičku radionicu. Paralelno s keramikom počelo je i crtanje portreta koja su i obilježila izložbu u ZadArtu
“Moja umjetnost” naziv je izložbe zadarske slikarice i keramičarke Vesne Paleka koja je otvorena u galeriji ZadArta u zadarskoj Varoši. Vesna Paleka se keramikom počela baviti u arheološkom muzeju u Zadru, nakon čega je osnovala vlastitu keramičku radionicu. Paralelno s keramikom počelo je i crtanje portreta koja su i obilježila izložbu u ZadArtu. Jedno vrijeme Vesna Paleka radila je kao likovna terapeutkinja u dječjem vrtiću Latica gdje je djecu s posebnim potrebama podučavala crtežu, oblikovanju i slikanju. Odnedavno crtanje vježba i u udruzi Anastazija.
– Izložba je rezultat mog rada od davnih dana do danas. Možemo je i shvatiti kao malu retrospektivu kroz zanimanje za zadarske spomenike, dekorativnu keramiku i portrete. Svi oni čine tri cjeline ove izložbe, rekla je Paleka.
Direktor galerije ZadArt Zoran Džapo istaknuo je da je sva ljepota izložbe Vesne Paleka u ljepoti jednostavnosti i nenametljivosti.
– Krajnji učinak je zapamtljivost ovih radova i podsjećanje na nekad davana vremena kad smo zajedno učili slikarstvo u radionici Igora Gluića u tadašnjem Omladinskom domu. To je i podsjećanje na izložbu na kojoj smo prije 25 godina moja malenkost, Živko Nimac i Vesna Paleka izlagali u galeriji Đina, rekao je Zoran Džapo.