Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bašić se vraća za doigravanje?

03.04.2017. 22:00
Bašić se vraća za doigravanje?


Nisu košarkaši Zadra imali problema na gostovanju u Velikoj Gorici, gdje su u 23. kolu A-1 lige slavili protiv domaćina s uvjerljivih 81:99. Imali su igrači Gorice na početku utakmice i osam koševa razlike, ali onda je krenuo Zadar, a prije svih Maj Kovačević koji je u ovoj utakmici postigao sedam trica iz deset pokušaja. Doduše Ljubo Prgomet je za Goricu pogodio isto toliko trica iz devet pokušaja, tako da je nedjeljni dvoboj ujedno bio i dvoboj između ova dva odlična tricaša. Prgomet je pogodio i jednu dvicu, dok je Kovačević gađao samo iz vana te nij ubacio niti jednu dvicu, niti jedno slobodno bacanje. “Samo” sedam trica.
Dobru utakmicu imao je i Mislav Brzoja, koji će u odsutnosti Lovre Bašića i odlaska Yannicka Frankea, ponovno imati važnu ulogu. Do sada Brzoja nije imao dobru sezonu. Dugo se tražio, a kada se činio da se “pronašao” oporavio se Bašić, dopuštenje da igra dobio je Kovačević, a stigao je i Franke (kojeg će mnogi do kraja čitanja ovog teksta već i zaboraviti) i Brzoja je izgubio minute, a one koje je dobio nije dobro koristio. Protiv Gorice je svoje minute odlično iskoristio. Postigao je 16 koševa, pogodio je tri trice iz četiri pokušaja, a tome je dodao pet skokova, ali i čak deset asistencija. Nadamo se da je to naznaka boljih dana za ovog beka. Ovakve Brzojine izvedbe bit će potrebne i Zadru, ali i njemu samome. Marinković i Barać odradili su svoje “simultanke”, svaki zabivši po 16 koševa, dok je osam minuta dobio i Marko Jurica, u tom periodu postignuvši osam koševa. Za ovog mladog igrača u ovom trenutku važne su i minute, ali i zdravlje, nakon “čudne” ozljede koljena. Sve u svemu, dobra utakmica u kojoj se uspjelo razigrati i igrače koji su bili izvan forme i u kojoj se potvrdila dobra forma Kovačevića.
– Zaslužena pobjeda. Odigrali smo na dobroj razini, samo se u početku utakmice nismo mogli sastati s igrom, ali na sreću vrlo brzo smo došli “sebi” i igrali onako kako sam i očekivao. Drago mi da je Kovačević opet imao odličnu šutersku večer, a zadovoljan sam i izvedbom ostalih igrača – istaknuo je trener Zadra Aramis Naglić, koji ipak ima određenu zamjerku na neke igrače.
– Mazalinu i Jurici sam rekao da očekujem njihov veći angažman u obrani.
Sada su Zadrani dobili nekoliko dana odmora, trener kaže da očekuje da napune baterije pred završnicu prvenstva. A što se tiče odlaska Frankea, Naglić kaže:
– Prije svega želim mu svu sreću u nastavku karijere. Riječ je o igraču koji je imao određenu kvalitetu, ali se nije uspio do kraja uklopiti u momčad. Procijenili smo da smo na toj poziciji u ovom trenutku dosta kvalitetno popunjeni, a u hrvatskom prvenstvu ionako ga ne bismo mogli previše koristiti s obzirom na pravilo da u petorci mogu biti najviše dvojica stranaca.
Lovre Bašić?
– Očekuje ga zahvat na šaci, a nije nemoguće da se vrati već u doigravanju.