Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

HSS odlazi SDP-u jer im HDZ nudi 18. mjesto

03.04.2017. 22:00
HSS odlazi SDP-u jer im HDZ nudi 18. mjesto


Prema najnovijoj HDZ-ovoj internoj anketi čije smo rezultate donijeli proteklog tjedna, zadarski HSS dobiva podršku birača od 0,65 posto. To je prilično manja brojka u odnosu na rejting kakvoga je HSS nekad imao na lokalnim izborima, osobito u svojim zlatnim vremenima kada su bili jedna od najjačih hrvatskih stranki.
No, lokalnoj organizaciji jasno je da od stare slave nema ništa, pa su pregovore za predizbornu koaliciju vodili i s HDZ-om i s SDP-om. Predsjednik Gradskog odbora, Marijan Maroja, o najnovijoj situaciji u stranci otvoreno iznosi detalje s tih pregovora jer, kako kaže, nema su to što skrivati – HSS mora u koaliciju sa strankom koja će im dati bolje mjesto.
– HDZ nam daje 18. poziciju na listi, a SDP jednu od onih ispod 12. mjesta, što znači da nam prvi nude neprolazno mjesto, a drugi ipak prolazno. Logično je da ćemo se u tom slučaju odlučiti za stranku koja nam dalje bolju startnu poziciju za prolaz u Gradsko vijeće. U aktualnom sazivu nemamo vijećnika, pa se nadamo kako bismo ga nakon ovih izbora s koalicijom s SDP-om mogli imati. Pregovori još traju, ali ovo je najizglednija odluka za našu stranku jer nudi najbolje rješenje. Na izborima nam nisu bitne fotelje nego mogućnost izražavanja svojih stavova te obrana načela našeg utemeljitelja Stjepana Radića – kaže Maroja, dodajući kako im ulazak u Gradsko vijeće nije važan samo zbog toga da se glas HSS-a konačno čuje već i stoga da stranka nastavi jačati nakon što je uzdrmana suspenzijama gradskog i lokalnog rukovodstva.