Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Prijatelji Belafuže inicirali obnovu križa iz 18. stoljeća

03.04.2017. 22:00
Prijatelji Belafuže inicirali obnovu križa iz 18. stoljeća


Na redovitoj godišnjoj skupštini Društva prijatelja Belafuže pod predsjedanjem Nenada Petrića, predsjednika udruge, skupštinarima su podneseni izvješće o radu u 2016., zatim financijsko izvješće za 2016., te izvješće nadzornoga odbora. Razmatran je i plan i program za 2017.
U izvješću o radu za 2016., što ga je skupštinarima podnio Mile Šimunov, tajnik, ističe se, uz ostalo, da je udruga bila veoma aktivna. Osim svojih uobičajenih aktivnosti, poput organizacije 15. susreta belafuških vinogradara i natjecanja vinara, udruga je održala i izbornu skupštinu.
– Udruga je inicirala i predložila Župnom uredu Belafuža restauraciju velikoga križa u staroj župnoj crkvi, što je don Dario Tičić, župnik, prihvatio. Obnovu križa, što ga je dao napraviti u 18. stoljeću Marco Ballafusa, radit će Zavod za zaštitu spomenika i predviđeno je da će radovi stajati 32 tisuće kuna. Društvo prijatelja Belafuže dalo je s tisuću i 200 kuna svoj doprinos – kazao je Mile Šimunov, tajnik.
Društvo prijatelja Belafuže prošle je godine uputilo službeni prijedlog Gradu Zadru da se jedna ulica, trenutačno neimenovana, u blizini OŠ Š. K. Benje imenuje Ulicom Ratka Petrića, cijenjenoga hrvatskoga akademskoga kipara rođenoga u Belafuži.