Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Slikali i pisali pjesme inspirirane Vranskim jezerom

03.04.2017. 22:00
Slikali i pisali pjesme inspirirane Vranskim jezerom


Jučer popodne u ulaznom dijelu Gradske knjižnice Zadar otvorena je izložba likovnih radova učenika Osnovne škole Bartula Kašića. Izložba učeničkih radova proizašla je iz projekta koji OŠ Bartula Kašića Zadar provodi s Parkom prirode Vransko jezero pod nazivom Škola prijatelj parka prirode Vransko jezero. Kroz projekt učenici su se upoznali s biljnim i životinjskim vrstama te izrađivali hranilice za ptice u suradnji s djelatnicima parka. Izložba je rezultat terenske nastave i prikazuje biljne i životinjeske vrste parka.
Uz izložene zanimljive dječje radove, neki učenici recitirali su svoje pjesmice koje su nastale inspirirane ljepotama Vranskog jezera. Jedan od radova završava stihovima: “Vransko jezero još bolje bi bilo kad bi svim ljudima bilo jednako milo.”
Školski učitelj Dinko Marin je, kao inicijator cijelog projekta, pročitao nekoliko svojih riječi.
– Kroz predmete priroda i društvo i Hrvatski jezik učenici su se bavili Vranskim jezerom. Njegujemo poseban odnos prema prirodi i kulturnoj baštini šireg zadarskog kraja, a Vransko jezero jedan je od bisera naše županije, kazao je Marin i istaknuo da bi ovaj projekt, ako bude sredstava, svoj cilj mogao dosegnuti izdavanjem eko slikovnice s učeničkim radovima.
Okupljene učenike, roditelje i djelatnike knjižnice pozdravila je i ravnateljica škole Katica Skukan.
– Čestitam svim učenicima i zahvaljujem našim domaćinima u Gradskoj knjižnici. Mnogi vršnjaci učenika koji danas ovdje izlažu moći će vidjeti radove na izložbi prilikom posjeta knjižnici, kazala je Skukan.
Izložba ostaje otvorena do subote, 4. travnja.