Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kolcem napao stariju sumještanku i teško ju ozlijedio

Autor: Minja Gugić

03.05.2010. 22:00
Kolcem napao stariju sumještanku i teško ju ozlijedio

Foto: Filip BRALA



Nesretna je žena obilno krvarila nakon što ju je kolcem izudarao sumještanin u voćnjaku nedaleko od ceste. Zaustavio se načelnik Općine Galovac Slavko Šare, pomogao Stani Taraš te pozvao policiju i hitnu pomoć
Neriješeni imovinsko-pravni odnosi i međusobna netrpeljivost između dvoje starijih sumještana u nedjelju su eskalirali i završili fizičkim napadom.
Tamo je, naime, prema informaciji iz PU zadarske, oko 11 sati u polju u mjestu Smilčić nedaleko od Zadra, 71-godišnji Šime Viduka drvenim kolcem napao godinu stariju sumještanku Stanu Taraš i udario ju više puta po glavi i tijelu.
Nesretna je žena hospitalizirana na Odjelu kirurgije zadarske Opće bolnice gdje je zbog svoje životne dobi bila podvrgnuta detaljnim pretragama, tim više što je zbog udaraca, kako smo saznali, izgubila dosta krvi.
Očevidac ovog događaja bio je Slavko Šare, načelnik Općine Galovac koji u to vrijeme automobilom naišao kroz voćnjak na putu iz Škabrnje prema Smilčiću.
– Iako je bilo i drugih automobila koji su vozili ispred mene nitko se nije zaustavljao, a ja sam u jednom trenutku u tom polju nedaleko od ceste ugledao krvavu ženu koja kao da je zapomagala. Ni trenutka nisam dvojio. Odmah sam zakočio, stao uz rub ceste, upalio sva četiri žmigavca i potrčao u pomoć. Muškarca za kojeg sam odmah vidio da je također, starije životne dobi, uspio sam zaustaviti u daljnjem napadu i potjerati.
Žena je bila sva oblivena krvlju. Krv joj je doista jako tekla i ja sam na sve načine to pokušao zaustaviti. Našao sam i nekakav ručnik u autu i pokušavao sam pomoći kako sam znao i mogao. Ona je bila pri svijesti, ali mi je rekla da se loše osjeća i da zovem pomoć. Naslonio sam ju na auto i počeo zvati policiju i hitnu pomoć i moram vam reći da su policajci došli u tren oka, prošlo je svega tek nekoliko minuta. Potom je došla i dežurna ekipa hitne pomoći pa su je svojim vozilom odvezli u bolnicu – prepričao je jučer ukratko ovaj nemili događaj Slavko Šare i još uvijek šokiran činjenicom da je netko uopće mogao na ovako brutalan način napasti stariju ženu.
Dodao je još kako nije zapravo napravio ništa posebno, već je postupio kao “svaki drugi građanin” koji bi pomagao nekome tko je u nevolji.
No, s načelnikom Šarom jučer smo telefonom razgovarali upravo dok je išao prema bolnici posjetiti ozlijeđenu staricu i raspitati se za njezino zdravlje.
Protiv Šime Viduke koju ju je napao, zadarski su policajci odmah podnijeli kaznenu prijavu zbog pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda i jučer tijekom dana još uvijek je bio u prostorijama policije gdje je bio podvrgnut kriminalističkom istraživanju.
 


Kod Viduke u kući nađen eksploziv


Jučer su iz PU zadarske poslali priopćenje u kojem se navodi kako je tijekom kriminalističkog istraživanja nad 71-godišnjakom, koji se sumnjiči da je u nedjelju drvenim kolcem lakše ozlijedio 72-godišnjakinju u Smilčiću, jučer je temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru, izvršena pretraga njegova doma.
Pronađeno je 12 kg eksploziva trotil, jedna puška M-48 i 66 komada streljiva.
Oružje, streljivo i eksploziv su oduzeti, a protiv njega je podnesena kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja nanošenja teških tjelesnih ozljeda te nedozvoljenog posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari.