Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Juniori ponovno sjajni, seniori zaostali

03.05.2011. 22:00
Juniori ponovno sjajni, seniori zaostali


Inter City Regatta naziv je veslačke smotre koja je proteklog vikenda u Zagrebu okupila najbolje hrvatske klubove. Iako su izostali nastupi seniorskih reprezentativaca, gledatelji uz jarunsko jezero mogli uživati u velikom broju zanimljivih utrka, posebice juniorskih, u kojima se zadarski Jadran predstavio s 12 uzdanica.
Prvog dana regate juniori su veslali tri discipline. U dvojcu bez kormilara konkurirale su tri zadarske posade i sve tri izborile finale. Nakon dobro odrađenih kvalifikacija, u finalu su Jadranaši bili još uvjerljiviji, osvojivši prva tri mjesta. Pobjedu je odnijela posada Mile Čakarun i Mate Ledenko, drugi su bili Ante Antišin i Roko Pekić, dok su treće vrijeme imali Luka Baričević i Antonio Adžić.
U dvojcu na pariće juniora nastupili su Vito Žuvanić i Ivan Bezinović koji su također izborili finalnu utrku. U njoj su na kraju zauzeli treće mjesto, plasiravši se iza posada Zagreba i Trešnjevke. Četverac bez kormilara juniora u sastavu: Toni Antišin, Marko Perić, Mihovil Maričić i Toma Čepinac u finalu je izborio treću stepenicu na postolju.
Od seniora Jadrana najbolji rezultat ostvario je dvojac bez kormilara Branko i Marin Begović. Oni su u finalu ciljem prošli četvrti, sa značajnim zaostatkom u odnosu na slavljenike iz Iktusa. Druga posada seniorskog dvojca bez kormilara: Marin Mašina i Karlo Bilić, nije uspjela izboriti finale te je na kraju bila deveta. Marko Đurica u samcu seniora također nije izborio finale. Nastup je okončao na 12. mjestu.
U nedjelju su veslala samo prva dva juniorska dvojca Jadrana (Mile Čakarun i Mate Ledenko; Ante Antišin i Roko Pekić). U cilju stjecanja iskustva i nastupa u jačoj utrci ogledali su se s posadama seniorskih četveraca. Zahtjevniju dionicu odradili su vrlo dobro, o čemu je svjedočilo njihovo treće mjesto, izboreno s malim zaostatkom (samo tri sekunde) za prvoplasiranim osječkim Iktusom. Zadrani su bili “kratki” tek dužinu broda. U drugom četvercu, u koji su sjeli Branko i Marin Begović te Marin Mašina i Karlo Bilić, seniori su odveslali još jednu bljedunjavu utrku. Četvrto mjesto nije previše zadovoljilo ambicije Jadranaša.
Sljedeći vikend Mate Ledenko i Mile Čakarun putuju u München. Nakon Croatia opena, nastup na najvećoj juniorskoj regatu u Europi za njih će ujedno biti i druga provjera za sastav izborne vrste. Nažalost, kažu u Klubu, zbog loše financijske situacije u Munchen neće moći putovati preostala dva juniorska dvojca, također kandidati sa reprezentaciju. Iz istog razloga Jadran je na Inter City Regatti sudjelovao s malim brojem veslača.