Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Šopić: Osudite me odmah jer mi je put iz Lepoglave naporan

03.05.2012. 22:00
Šopić: Osudite me odmah jer mi je put iz Lepoglave naporan


– Pet sati sam se vozio u skučenom prostoru tako da mi zuji u ušima, ništa ne vidim i manta mi se. Prihvaćam uvjetnu kaznu od šest mjeseci – teško izgovarajući zbog govorne mane rekao je sutkinji Elvis Šopić koji od svibnja prošle godine izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva taksista Igora Ćustića u Korlatu prije četiri godine


Elvis Šopić (25), koji od svibnja prošle godine izdržava 12-godišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva taksista Igora Ćustića u Korlatu 2007. godine, jučer je s lisičinama na rukama, u pratnji policajaca, doveden na Općinski sud u Zadru gdje mu je započelo suđenje zbog muljaže s registarskim tablicama.
Optužen je da je 26. svibnja 2007. godine vozio “golf cabrio” u vlasništvu Petra Kneževića na koji je postavio registarske tablice teretnjaka marke “mercedes” u vlasništvu Tomislava Ražova. Tužiteljstvo je za to kazneno djelo Šopiću, koji iza rešetaka treba provesti još punih 11 godina, predložilo uvjetnu osudu od šest mjeseci zatvora s rokom kušnje od jedne godine. Šopić je kaznu prihvatio zamolivši sutkinju Danijelu Zubčić Poljak da odmah donese presudu jer mu je put iz Lepoglave u kombiju Pravosudne policije teško pao.
– Pet sati sam se vozio u skučenom prostoru tako da mi zuji u ušima, ništa ne vidim i manta mi se. Osudite me kako traži tužiteljstvo – teško izgovarajući zbog govorne mane zamolio je Šopić, no kako je nakon čitanja optužnog akta kazao da se samo djelomično osjeća krivim, sutkinja Zubčić Poljak odlučila je održati još jedno ročište 19. lipnja i tada ispitati dvojicu policajaca koji su u Benkovcu, 26. svibnja prije četiri godine, zaustavili Šopića u “golfu” s nepripadajućim tablicama.
On je, naime, jučer u sudnici ispričao da je “golf” kupio od izvjesnog Mladena. Temeljem telefonskog dogovora odvezao se u Zagreb autobusom, a tamo ga je dočekao prodavač koji ga je odvezao u Veliku Goricu. Vozilo mu je platio 8,5 tisuća eura nakon čega ga je ovaj odvezao do Karlovca, a otuda je do Zadra vozio sam. Dokumentaciju je prelistao i činila mu se u redu, a sedam dana poštom mu je stigao kupoprodajni ugovor. Problem je iskrsnuo nešto ranije kada je Šopić s prijateljicom bio na plaži u Karinu. Tamo mu je policajac skinuo tablice uz obrazloženje da su 15 dana ranije istekle, iako je u “papirima” pisalo da traju još gotovo godinu dana.
Lažne tablice na njegov “golf” postavio je neimenovani prijatelj kojemu je “golf” posudio za kraću vožnju.
– Da Vam iskreno kažem, ja sam to auto vozao bez tablica, ali sporednim putevima. Tog dana prijatelj, kojem sam ga posudio, nazvao me i rekao mi da je auto ostavio pred kućom, da će biti u Benkovcu i da svratim na piće. Krenuo sam ne zagledajući auto, a na ulazu u Benkovac zaustavili su me policajci – ispričao je Šopić navodeći kako je tek tad saznao za sporne registarske pločice. Pošto nije imao svjedoka koji bi potvrdili njegovu poprilično konfuznu priču sutkinja je odlučila u svojstvu svjedoka saslušati policajce.


Na sudu mu vratili “papire” za “golf”




Na Prekršajnom sudu u Benkovcu Elvis Šopić je, kako je ispričao jučer u sudnici, uspio “rasvijetliti stvar” oko vlasništva nad “golfom cabrijem” jer je utvrđeno da su prijašnji vlasnici mrtvi te automobil nitko ne potražuje.