Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

»Časno ćemo se povući!«

Autor: Branko Božić

03.05.2013. 22:00
»Časno ćemo se povući!«

Foto: Branko BOŽIĆ



Donedavni čelnici ražanačkih Ružinih pravaša, predsjednik Ante Dundović Đuđo i tajnik Josip Vuleta oglasili su se nakon što je prije desetak dana njihov ogranak rasputilo Županijskog vodstva stranke, a njih dvojica s ostalim suradnicima, osim drugog dopredsjednika Darija Perkovića, smijenjeni su s pozicija na kojima su se nalazili od utemeljenja podružnice koncem listopada lani.
– Pripremajući se za nadolazeće lokalne izbore dogovarali smo modalitete o mogućoj koaliciji s HDZ-om i nezavisnom listom još uvijek aktualnog općinskog načelnika Dragutina Miočića. O svemu što smo dogovarali i razgovarali, osim nas u vodstvu podružnice, upoznati su bili svi članovi ogranka, njih 28-ero. Ništa nismo radili ‘ispod žita’, već otvoreno i transparentno. No dvojici nezadovoljnika u našim redovima – drugom dopredsjedniku Dariju Perkoviću i Vladi Kovačeviću, članu županijskog predsjedništva stranke i vijećniku u županijskoj skupštini, a ujedno jedinom pravašu u Ražancu, to se dogovaranje s jednima i drugima oko sastavljanja lista i njihovo preslagivanje iz osobnih razloga i njihove taštine nije svidjelo. Zato su zbog svojih osobnih interesa iskrivili našu kompletnu sliku prema predsjedniku Županijskog vijeća stranke Tomislavu Šariću, dopredsjedniku stranke Rudolfu Dvorskom i njihovim suradnicima, koji su nas potom neopravdano i mimo Statuta stranke smijenili, tvrde Dundović i Vuleta te dodaju:
– Na sjednici na kojoj su nas smijenili, a koja je održana u Općinskoj vijećnici u nedjelju 21. travnja i kojoj je nazočio osobno Rudolf Dvorski, po našim saznanjima sudjelovalo je pet ili šest članova stranke. Znači nisu imali kvorum. Tada je za novog predsjednika izabran Jure Matak, koji do tada nije bio član naše podružnice, tvrde naši sugovornici dodajući kako je manevrom prvenstveno Vlade Kovačevića stranka za partnera izabrala listu aktualnog načelnika Dragutina Miočića.
– Nas dvojica, kao i ostalih četrnaest najurenih članova smatrali smo da bi korisnije bilo ići u koaliciju s HDZ-om. Ražanački HDZ se u međuvremenu transformirao u pozitivnom smjeru, o čemu govori i podatak da su na mjesto načelnika istaknuli potvrđenog gospodarstvenika, a ne političara te kvalitetnu i stručnu osobu u liku Nenada Kožula Fratrovog. Mi nećemo dati da nas se izbaci iz stranke koju smo mi utemeljili na prostoru općine Ražanac, već ćemo se nas šesnaestorica časno povući. Većina od nas podržat će HDZ. Vladi Kovačeviću, koji je mutio i zamutio vodu te Dariju Perkoviću i njihovim poslušnicima na kraju poručujemo da će se nakon izbora 19. svibnja vidjeti tko je bio u pravu i tko se zalagao za istinsku i domoljubnu politiku Ružinih pravaša, kaže Ante Dundović Đuđo.