Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Više pameti, manje euforije

03.05.2016. 22:00
Više pameti, manje euforije


– Nama danas neće biti jednostavno i zato pozivam Zadrane da nam pomognu i da dođu danas, iza dvoboja Zadar – Split, u malu dvoranu na Višnjiku. Neka to sve zajedno bude jedna lijepa košarkaška fešta – rekao je trener Jazina Ivica Burić
Košarkaši Jazina danas u 21 sat igraju možda i utakmicu sezone. U sklopu osmog kola Kvalifikacija za A-1 ligu igrači Ivice Burića dočekuju Hermes Analiticu, a ta utakmica će gotovo sigurno odlučiti o tome koja će momčad direktno ući u A-1 ligu, a koja će igrati dodatne kvalifikacije sa pretposljednjim sastavom A-1 lige za ostanak. U ovom trenutku Hermes Analitica ima omjer od pet pobjeda i nula poraza, dok Jazine (uz utakmicu više) imaju pet pobjeda i jedan poraz. U prvom međusobnom dvoboju u Zagrebu, Hermes Analitica je slavila sa šest razlike (84:78) i Jazina, ukoliko žele dohvatiti prvo mjesto, moraju slaviti s većom razlikom.
– Mi moramo u ovu utakmicu ući s mnogo više pameti, nego s nekom euforijom – najavio je trener Jazina Ivica Burić, koji je istaknuo kako dobro poznaje današnjeg protivnika.
– Kako sam živio u Zagrebu prije nego što sam stigao u Zadar, a prošle godine sam protiv Hermesa i igrao, dobro poznajem taj sastav. Radi se o sastavu koji je već nekoliko godina zajedno i kojeg krasi veliki timski duh.
Iako se čini kako su Jazine, igrački, jači sastav od Hermesa, svojevrsna neuigranost bi i dalje mogla zadarskoj momčadi predstaviti određeni problem. Dok je Hermes dovela jedino Martina Junakovića, Jazine su pred početak ovih kvalifikacija se pojačali s tri igrača, Milan Žiakom, Denisom Vrsaljkom i Ivanom Mimicom. U međuvremenu je Josip Plantak otišao s klupe Jazina, a za njim je čini se otišao i Tomislav Dražović, koji je u biti tijekom sezone se ponovo košarkaški aktivirao da pomogne Jazinama. Kako je usred kvalifikacija stigao i novi trener, jasno je da danas domaćoj momčadi neće biti nimalo jednostavno da iskontrolira utakmicu protiv neugodnog protivnika.
– Naravno da bih volio da anuliramo tih šest koševa zaostatka i da zadnji dvoboj u Puli bude taj s kojim ćemo mi odlučivati o direktnom suparniku u A-1 ligu. Ali sigurno to neće biti laka utakmica. I zato pozivam Zadrane da nam pomognu i da dođu danas, iza dvoboja Zadar – Split, u malu dvoranu na Višnjiku. Neka to sve zajedno bude jedna lijepa košarkaška fešta.
Vrlo važno je Burićevoj momčadi bilo pobijediti na dvije uzastopne gostujuće utakmica, protiv Međimurja u Čakovcu i protiv Borova u Vukovaru. Posebno je neizvjestan bio taj prvi dvoboj u Čakovcu, gdje su Jazine gotovo prokockale znatnu prednost koju su imale tijekom cijele utakmice. Ipak, u konačnici su slavili. Ipak nešto lakše su odradili dvoboj protiv Borova, tako da danas i mogu imati priliku izboriti A-1 ligu.
– Bila je ovo zaista naporna mini-turneja – kaže Burić.
– Prije svega izgubili smo ritam treninga. Osim toga, nakon dvoboja protiv Međimurja, dio igrača je mogao ostati u Čakovcu i mirno krenuti put Slavonije, a dio se vratio u Zadar radi posla pa nam se naknadno priključio. Ali ono što je najvažnije, to su dvije pobjede i činjenica da smo ostali u utrci za A-1 ligu, odnosno da odlučujemo sami o sebi.
Trener Jazina ističe kako je momčad u dobroj formi i kako ih je preuzeo u jako dobrom stanju od svog prethodnika.
– Sve je u redu s momčadi, da nije, mi ne bi niti uspjeli slaviti na dva gostovanja. Napravljen je dobar posao u prvom krugu i mislim da optimistični možemo čekati ovaj dvoboj.