Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Kako do oznake Hrvatski otočni proizvod?

03.05.2017. 22:00
Kako do oznake Hrvatski otočni proizvod?


Grad Zadar, UO za razvitak otoka i zaštitu okoliša i Zadarska županija, UO za poljoprivredu, u petak će u IMPACT centru prezentirati projekt „Hrvatski otočni proizvod”, za sve postojeće i potencijalne otočne proizvođače s područja Zadarske županije te sadašnje i buduće organizatore manifestacija, koje u svom programu imaju ili su zainteresirani imati izlagače s oznakom „Hrvatski otočni proizvod” s područja Zadarske županije.
Osim promocije projekta, pojasnit će se procedure dodjele oznake, predstaviti primjeri dobre prakse i mogućnosti (su)financiranja troškova za ishodovanje oznake i sudjelovanje na manifestacijama od strane Grada Zadra, otočnih općina i/ili Zadarske županije.
Isto tako, prezentacija je namijenjena pravnim i fizičkim osobama u djelatnosti turizma u cilju obogaćivanja svoje ponude, a budući i Ministarstvo turizma svojim javnim pozivom Konkurentnost turističkog gospodarstva dodjeljuje potpore vezane za plasman otočnih proizvoda.
Prezentacija u velikoj dvorani IMPACT centra počinje u 11 sati. Opće informacije o projektu, uz postupak dodjele i dodanu vrijednost oznake iznijet će Ljubica Ajduković Ugarković iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Uprave za regionalni razvoj, Sektora za otoke. O primjerima dobre prakse pričat će Ana Matulić iz OPG Matulić s Pašmana, Julijana Radović Longin iz JKU Prvenj Tkon, te Ivan Nimac, predsjednik Udruge poslovni klaster „Hrvatski otočni proizvod”.