Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

“Nekić je odgovoran što Novi Bokanjac nema školu, a ne Glasovac”

03.05.2017. 22:00
“Nekić je odgovoran što Novi Bokanjac nema školu, a ne Glasovac”


Kandidati dogradonačelnike, SDP-ov Erol Gaši i HNS-ov Kristijan Kovačević, sazvali su konferenciju za medije na temu “Lažna obećanja HDZ-a”, na kojoj su se osvrnuli na HDZ-ovo obećanje o izgradnji osnovne škole na Novom Bokanjcu. Gaši je najprije pojasnio zašto uopće govori o ovoj temi budući da je obećao kako će voditi pozitivnu kampanju.
– Dužan sam svoje obećanje nakratko prekršiti, ali samo iz jednog razloga, a taj je deset puta ponovljena laž koja je postala istina i koju više ne možemo prešućivati i dopuštati političkim konkurentima da se ovako ponašaju, misleći kako će proći nekažnjeno. Naime, proteklih dana susrećem se s mještanima Novog Bokanjca koji su ogorčeni zadnjim istupom HDZ-ovaca na čelu s kandidatom za gradonačelnika Brankom Dukićem, koji četvrti put obećavaju izgradnju škole na Novom Bokanjcu. Mještani takav potez smatraju iritantnim te da se od njih radi budale, zato ovim putem molim protivničke kandidate da s tim prestanu. Ako nešto obećajete četvrti put, sve da i imate najbolju volju to izvršiti, molim vas pokrijte se po ušima i u slučaju eventualne pobjede, što se neće dogoditi, izvršite to bez prethodnih obećanja. Na istom tom skupu drznuli su se reći kako bi ta škola bila izgrađena da nije bilo Sabine Glasovac, pa ću ovom prilikom podsjetiti da je pročelnik za školstvo Joso Nekić jedan od najodgovornijih osoba zašto Novi Bokanjac nema školu jer su za vrijeme ministra Fuchsa imali na raspolaganju novce – poručio je Gaši.
Kovačević je govorio o porezu na nekretnine koji je “izazvao veliki kaos u upravnim tijelima jedinica lokalne samouprave”.
– Nitko iz nadležnih institucija nije pokazao niti minimalnu razinu brige za građane i objasnio im da porezni obveznici mogu jedinicama lokalne samouprave dostaviti podatke o svojim nekretninama do 31. listopada 2017. godine – naglasio je Kovačević.