Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Opet samo mršavi bod Zadra

03.05.2017. 22:00
Opet samo mršavi bod Zadra


U 29. kolu Treće HNL Zadar je na Stanovima odigrao 1:1 s Neretvancem. Zadrane je u vodstvo doveo Vlatko Blažević u 9. minuti susreta, a na 1:1 izjednačio je Domagoj Zovko u 42. Bila je to utakmica u kojoj je, barem po prilikama, moglo pasti barem desetak pogodaka. Ali, što zbog obrana vratara na obje strane, a još više zbog velike neefikasnosti napadača, završilo je bez pobjednika. Ipak, na kraju se čini da Zadar ima više žaliti za trobodom jer je imao više izglednih situacija za zgoditak, ali lopta je samo jednom završila u mreži iza leđa Dragobratovića.
Prvi su zaprijetili gosti iz Opuzena, Mihaljević je u 3. i 4. minuti uputio dva opasna udarca prema vratima Jurjevića, ali oba puta nedovoljno precizno. A onda u 5. minuti Zadar ima odličnu priliku za vodstvo. Tokić je loptom “s očima” pronašao Blaževića koji tuče malo iznad gostujućeg gola. U 9. minuti Zadar došao do vodstva iz brze polukontre. Bubnjar je izbjegao zaleđe, sjurio se prema šesnaestercu gostiju i odlično primijetio utrčalog Blaževića kojem nije bilo teško s desetak metara matirati nemoćnog Dragobratovića – 1:0. U 19. minuti domaćini su opet opasno priprijetili, Blažević je iz prve s ruba šesnaesterca iskosa tukao jako, ali neprecizno. Igrala se 22. minuta kada je Mihaljević opet na muke stavio Jurjevića koji je skinuo njegov vrlo dobar udarac. Župan je u 24. minuti sjajnom loptom uposlio Blaževića koji je ušao u kazneni prostor gostiju i kada su loptu već svi vidjeli u mreži tukao iznad grede. Desetak minuta kasnije Zadar je ponovno u stopostotnoj prilici. Bubnjar je dobio odličnu loptu na 20-ak metara od vratiju Neretvanca, malo je oklijevao što je bilo dovoljno da Ante Sršen ukliže u blokira njegov udarac. U nastavku akcije nakon kornera s lijeve strane Župan je tukao s dvadesetak metara iskosa, ali lopta je otišla preko gola. Dvije minute kasnije Anić je iz prve uputio vrlo opasan udarac s 18 metara, ali ni ovoga puta lopta nije htjela u gostujuću mrežu. U 42. minuti Neretvanac je izjednačio praktički iz ničega. Sršen je primio loptu na 30 metara od gola Zadra, primijetio na desnoj strani utrčalog Zovka koji ne propušta s nekoliko metara matirati nemoćnog Jurjevića – 1:1.
U nastavak utakmice ušlo se bez izmjena, a prvu priliku imali su gosti. Nakon kornera s desne strane najviši u skoku je Mihaljević koji tuče glavom i pogađa gredu. U 52. minuti trener Pudar odlučuje se za prvu izmjenu, umjesto Bubnjara u igru uvodi Smokrovića. Igrala se 55. minuta kada je Zadar ponovno bio u odličnoj prigodi za vodstvo. Tokić na boku uposlio Smokrovića koji centrira u šesnaesterac gostiju. Vratar Dragobratović kratko odbija loptu, točno na nogu Brlića koji s nekoliko metara ne pogađa praznu mrežu Opuzenaca. U 58. minuti priprijetili su gosti, pokušao je Stojanovski, ali nedovoljno precizno. Malo nakon toga onovno je Brlić nakon odličnog prodora Smokrovića u prilici, ali ometan nije mogao uputiti pravi udarac. Minutu kasnije i Jurjević je u izglednoj situaciji, no lopta završava na vanjskom dijelu mreže. I Blažević je okušao svoj udarac u istoj minuti, ali Dragobratović brani. U 80. minuti Smokrović se našao u odličnoj prilici nakon asistencije Gagule, ali lopta prolazi tik uz desnu vratnicu u gol aut. Na drugoj strani odmah i prilika za goste, Stojanovski je pucao s desetak metara, ali Jurjević fantastično brani. Igrala se 83. minuta kada je Viduka centrirao na drugu vratnicu gdje se našao Tokić, ali njegov udarac glavom nije bio precizan. U sudačkoj nadoknadi mogli su Opuzenci i do sva tri boda, ali Grbešićev udarac nije bio dovoljno precizan. Zadnju priliku imali su Zadrani, iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca tukao je Viduka da bi Dragobratović krajnjim naporom obranio njegov udarac.


 ZADAR – NERETVANAC 1:1


ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 300. Sudac: Paško Mandić (Kaštel Stari). Pomoćnici: Miroslav Čalo (Trilj) i Josip Katuša (Raštane Donje). Strijelci: 1:0 Blažević (9′), 1:1 Zovko (42′). Žuti kartoni: Jurjević (Zadar); Dragobratović (Neretvanac).
ZADAR: K. Jurjević 6, Šimurina 6, Pedišić 6, Viduka 6, J. Jurjević 6, Tokić 6, Anić 6 (od 79′ Gagula 6), Bubnjar 6 (od 52′ Smokrović 6), Župan 6, Brlić 6, Blažević 6.5. Trener: Ivan Pudar.
NERETVANAC: Dragobratović 6, Mihaljević 6, A. Sršen 6, Granić 6, Stojanovski 6, Marić 6, Ključe, M. Sršen 6, Zovko 6.5 (od 70′ Batinović – ), Vukoja 6, Grbešić 6. Trener: Damir Vučić.