Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zašto Zadar ne organizira proslavu Praznika rada?

03.05.2017. 22:00
Zašto Zadar ne organizira proslavu Praznika rada?


Na Praznik rada mediji su izvještavali o proslavama ovog međunarodnog praznika u mnogim gradovima diljem Harvatske, poput Zagreba, Splita, Rijeke Osijeka, Karlovca i drugih. Građanima se tradicionalno dijelio grah, a sindikalni vođe držali su uobičajene govore o zaštiti radničkih prava. No, dio je političara tradicionalno ovaj praznik iskoristio za prikupljanje predizbornih bodova s obzirom da im se proslava Praznika rada poklopila s kampanjom za lokalne izbore.
Tako su Bandić, Bernardić, Obersnel i ostali gradonačelnici ili čelnici stranaka dijeljenje porcija fažola iskoristili za promidžbenu kampanju, uglavnom dijeleći kritike aktualnoj vlasti, posebno one vezane za raskol koalicije HDZ-a i Mosta.
Kako zadarska vlast nema običaj organizirati obilježavanje Praznika rada, a dio građana smatra kako su uskraćeni za proslavu kakvu imaju neki drugi gradovi, gradonačelnika Božidara Kalmetu pitali smo za pojašnjenje.
– Grad Zadar kao i cijela Hrvatska obilježava državni praznik 1. svibnja kao Praznik rada duboko poštujući rad i vrijednost rada. U Zadru se na nekoliko mjesta obilježavao Praznik rada, a mnogi Zadrani, tradicionalno su ga obilježili izletima u bližu okolicu Zadra. Gradska uprava nije službeno organizirala proslavu, ali najbolja čestitka Gradske uprave za Praznik rada je ta da u Zadru nikad nije bilo više zaposlenih, a nikad manje nezaposlenih. Naravno, da s time nismo zadovoljni jer je naš cilj da Zadar bude grad pune zaposlenosti – kazao je Kalmeta.