Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Priča o dva miša

Autor: Branko Božić

03.06.2010. 22:00
Priča o dva miša


Ovo sve radimo da bi djeca od malih nogu stekla kazališnu kulturu. Također ovom predstavom otvaramo vrata bogatih ljetnih događanja u kojima će uz starije u velikoj mjeri sudjelovati i naši najmlađi sugrađani, rekla je Knežević
U prigodi obilježavanja ovogodišnjeg Dana grada Nina 7. lipnja u Ninu su gostovali glumci zagrebačkog kazališta “Mala scena”. Oni su na daskama Doma kulture za 80-tak učenika od prvog do četvrtog razreda ninske Osnovne škole “Petar Zoranić” te njihove vršnjake iz područnih odjeljenja Zaton i Ninski Stanovi, izveli 45-minutnu predstavu pod nazivom “Rock’n’roll za dva miša”. Riječ je o poznatom motivu iz Ezepove basne o seoskom i gradskom mišu, prilagođene današnjem vremenu, putem koje su dvojica izvrsnih mladih glumaca Luka Juričić i Damir Klemenović uz glazbu, ples i šalu ninskim pučkoškolcima odaslali univerzalnu poruku o tome da je duhovno bogatstvo puno vrijednije od materijalnog i da se sve ipak ne može kupiti novcem.
Na početku predstave, koju je financijski poduprlo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske glumce “Male scene”, okupljenu školsku djecu i njihove učitelje toplim je riječima u ime ninske Gradske uprave pozdravila stručna suradnica za društvene djelatnosti prof. Mirjana Knežević. Ona je istaknula kako je predstava plod višegodišnje uspješne suradnje Grada Nina, Ministarstva kulture te spomenutog zagrebačkog kazališta.
– Ovo sve radimo da bi djeca od malih nogu stekla kazališnu kulturu. Također ovom predstavom otvaramo vrata bogatih ljetnih događanja u kojima će uz starije u velikoj mjeri sudjelovati i naši najmlađi sugrađani, rekla je Knežević.
Na kraju kad su se reflektori ugasili radosna su djeca uz smijeh dugotrajnim pljeskom nagradili zagrebačku glumačku družinu, čiju je veselu i šaljivu priču režirao Ivica Šimić.
Skladbu su zajednički napisali Alen Kraljić i Damir Klemenić, scenografiju je osmislila Petra Held, kostime je izradila Mirjana Zagorec. Koreografiju potpisuje Damir Klemenić, a producentica Vitomira Lončar, djeci poznata glumica i članica kazališta “Mala scena”.